Foto: Arno Saar
Inimesed
21. märts 2014, 19:08

GALERII: Urve Tiidus tunnustas kultuurisõbralikke ettevõtteid

Kultuuriminister Urve Tiidus tunnustas Rahvusooper Estonia kammersaalis täna ettevõtteid, kes on pikaajaliselt toetanud eesti kultuuri ning andis tänuüritusel üle kolm aasta kultuurisõbra tiitlit.

Aasta kultuurisõbra tiitli pälvisid ettevõtja David O'Brock, Amserv Grupp AS ja teist aastat järjest sai tunnustuse AS EMT. Minister kinkis kultuurisõbra tiitli saajatele Kärt Ojavee helendava taiese "Undefined useful object" ("Määratlemata kasulik objekt/asi").

Tiiduse sõnul on kultuuri toetavate ettevõtete ja eraisikute tuge tunda väga paljudes ettevõtmistes. "Meeldiv on, et lisaks Tallinnas toimuvate kultuuriprojektide sponsorlusele toetatakse ka väiksemates paikades toimuvaid üritusi, mis elavdab oluliselt ka maapiirkondade kultuurielu. Samuti on lisaks riigipoolsele rahastamisele kasvanud ettevõtete ja eraisikute tugi eesti kultuuri tutvustamisele rahvusvahelisel tasandil," märkis Tiidus.

Ettevõtja David O'Brock on andnud Eestis isikliku panuse kunsti edendamiseks ja tutvustamiseks. O'Brock on järjepidevalt toetanud Eesti Kunstimuuseumi (EKM). Traditsiooniks on saanud EKM muuseumide näitusekataloogide väljaandmise toetamine. Lisaks on ta panustanud 2013. aastal Kadrioru kunstimuuseumi ja Helsingi Ateneumi kunstimuuseumi koostöös valminud näituse "Repin. Vene suurmeistri elu ja looming Soomes" kataloogi valmimisse.

Amserv Grupp AS on toetanud läbi aastate mitmeid teatri- ja muusikaorganisatsioone, nende hulgas Rahvusooperit Estonia, Teatrit Vanemuine, Draamateatrit, aga ka Sõru Jazzi ja Tuletorni kontserdi ettevõtmisi.

Ka AS EMT on olnud kultuuri- ja spordivaldkonna suurtoetaja pikki aastaid ja panustanud nii suurematesse kui väiksematesse üritustesse üle Eesti. EMT toetatavate projektide hulgas on väga paljude erinevate kultuurivaldkondade projekte, tähelepanu on pööratud ka noortele.

Ühtlasi andis kultuuriminister Urve Tiidus üritusel üle tänukirjad 46 ettevõttele ja eraisikule, kes esitati erinevate kultuurivaldkonna organisatsioonide poolt. Kultuurisõbralike ettevõtete ja metseenide nimed leiab teatele kaasa pandud failist.

Kultuuriministeerium on kultuurisõbralikke ettevõtteid tunnustanud alates 2012. aastast.