Saund
21. märts 2014, 14:43

ÕHTUL PEOLE: kevadiselt värskel üritusel Privés mängivad Sander Mölder ja Firejosé

Täna asuvad klubis Privé muusikat valima meie uue generatsiooni geeniused Sander Mölder ja DJ Firejosé. Sama kooslus esines ka äsja toimunud väljamüüdud Bonobo kontserti soojendajatena.

Firejosé ehk Mark Stukis on artist, keda ei saa piiritleda vaid ühe muusikastiili ega -suunaga. Tema juured ulatuvad aega, mil vinüüle tassiti truult käe otsas ning beatmix'imist ja plaadimängu õpiti raskel ehedal kujul. Olles lihvinud oma oskusi läbi 90ndate ja alates 2000. aastast muusika produtseerimisega tegelenuna on nüüdseks 28aastane DJ-produtsent end mitmekülgselt otsinud ja leidnud. D'n'b, house, techno, elektrooniline muusika – vali üks või kõik, antud stiilides on Firejosél oma koht ja tunnetus.

Sander Möldri maitset on tunnustanud nii legendaarne Briti DJ Gilles Peterson kui BBC 1 pikaajaline saatejuht Mary-Anne Hobbs, kes on mitmel pool mänginud Sandri produtseeritud lugusid.

Möldrit võis aastal 2013 näha nii Läti suurimal indie-festivalil Positivusel kui ka Leedu olulisimal elektroonilise muusika üritusel Satta Outside.

Peale iganädalaste DJ esinemiste ja bändides (State of Zoe & OYT) kaasa tegemisele on Mölder esinenud ka Londonis, Royal Albert Hallis orkestri koosseisus. Isiklikule produtsendikarjäärile andis hoogu juurde Red Bull Music Academy kogemus 2012. aastal. Muusikastiilid teda ei piiritle, ent üks on selge –  tema loomingust ei puudu souli element.

Peo kohta rohkem infot SIIT!