LAPSI MÄNGIVAD LAPSED: Peale Liisa Koppeli ja Mikk Kaasiku (pildil) teevad Mihkel Ulmani stsenaariumi järgi vändatud sarjas kaasa veel kaks noort peaosalist: Mariann Vilbre ja Miikael Ainla.Foto: Mati Hiis
Inimesed
20. märts 2014, 07:00

"Mul on hea meel, et ei pidanud kedagi tapma ja jäin ise ka ellu." (2)

6-osaline lasteseriaal "Väikelinna detektiivid", kus Tambet Tuisk mängib, viib lapsed keskaega

"Mul oli hea meel, et sõber René Vilbre pakkus sellist tööd, kus ma ei pidanud kedagi maha tapma ja jäin ise ka ellu. See ei olegi nii tavaline," rõõmustab Tambet Tuisk oma osa üle sarjas "Väikelinna detektiivid".

Sageli kurikaelu kehastav Tambet Tuisk mängib uues, täna ETV2 ekraanil algavas kuueosalises lasteseriaalis "Väikelinna detektiivid" hoopis politseinikust pereisa.

Seriaal on mullu detsembris vaatajate ette jõudnud filmi "Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus" edasiarendus ja laiendus.

Tambet Tuisu sõnul on sarjas kasutatud suures osas sama materjali, mis filmi jõudis, aga seiklus on lihtsalt rohkem lahti võetud ja näeb ka tegelasi, keda filmis polnud.

Oli tuuline töine suvi

"Seda seriaali on tehtud ikkagi nagu filmi. Näiteks kunstnikutööst on hästi näha, et sellele on rohkem aega kulutatud – seda tööd on pildist näha ja selle üle on mul väga hea meel," rõõmustab Tuisk.

Ka varem lastega töötanud näitleja kinnitab, et kokkumäng lapsnäitlejatega sujus, noored kohanesid filmiteoga kiiresti ning tundsid end mõnusalt ja vabalt.

"Lastes on tohutu, imekspandav energiahulk," tõdeb Tuisk.

Pereema mänginud Hilje Murel tunnistab samuti, et lapsed võitsid ta südame ja olid väga head partnerid.

"Fantastiline! Nad olid tõesti väga professionaalsed. Ei mingit virinat!" kiidab Murel ja lisab, et lastel olid väga pikad tööpäevad, aga nad talusid kõike vaprasti.

Suvisest võtteperioodist Haapsalus mäletab ta muu hulgas selgelt ilmaolusid.

"Väga mõnus oli, kuigi väga tuuline. Ma isegi lootsin, et on rohkem rannavõimalust, aga töised plaanid seda väga ette ei näinud. Oli selline tuuline töine suvi."

Mikk ei olegi päriselt arvutitark

Mikk Kaasikule, kes ennast suurenagi näitlejaametis ette kujutab, meeldis võtteperiood väga.

"Üldse ei olnud igav, või väsinud… Kogu aeg oli väga põnev ja lahe," meenutab ta ja teatab, et kõige paremat nalja viskas lõkkeplatsil Lembit Ulfsak.

Hullult lõbus oli ka lugu, kui ülejäänud seltskond pereisast politseinikule – Tambet Tuisule – vingerpussi mängis.

"On see stseen, kus Tambet tormab kiiresti auto juurde, teeb ukse lahti ning hakkab sõitma. Võttemeeskond aga pani auto ukse lukku ja siis ta tõmbas ja – stseen oli läbi!" naerab Mikk.

Emiiliat mänginud Liisa Koppelile tegi aga kõige rohkem nalja stseen, kus Mikk pidi vette hüppama.

"Ma viskasin tema asemel hoopis kivi, sest Mikk ei olnud nõus vette minema," meenutab Liisa. Tema arvates sai võtete ajal üldse palju nalja ja kogu aeg oli põnev. No ja Haapsalu linn on tüdrukule nüüd juba päris tuttav kant.