AMETLIK ABIKAASA: Texase supermodell Jerry Hall oli teine naine, kellega Mick Jagger abielus oli.Foto: Corbis
Inimesed
20. märts 2014, 07:00

Mick Jaggeri pruudid on end varemgi meeleheitest tappa tahtnud (3)

49aastane moekunstnik L’Wren Scott oli Mick Jaggeri kaaslastest esimene, kes oma eluküünla kustutas. Kaks varasemat pruuti, kes üledoosi võtsid, jõudis Jagger õigel ajal päästa.

Rokkmuusika suurim seksisümbol Jagger on oma seaduslike ja ebaseaduslike naiste kohtlemise poolest kurikuulus, kirjutab Briti leht Daily Mail.

Kuigi Jaggeri esindaja eitab kuuldusi, nagu oleks 70aastane rokkar enne pikale kontserdireisile minekut kauase partneri L’Wren Scotti hüljanud, on maha või unarusse jäetud sõbrataride enesetapukatsed tema armuelu läbinud punase niidina.

Esimene pruut võttis unerohtu

Micki esimene tõsine armastus oli kuuekümnendate aastate supermodelli Jean Shrimptoni noorem õde Chrissie, kellega tulevane superstaar tutvus 19aastasena Londoni majanduskoolis.

Algul oli Mick kõrvuni armunud ja pulmaplaanidest tulvil. Ent mida kuulsamaks Jagger sai, seda rohkem ta oma pruudist kaugenes. 1966. aastal jättis Mick lauljanna Marianne Faithfulli pärast Chrissie pikema jututa maha. Nende kahe ühisesse Londoni korterisse üksi jäänud kaunitar võttis hiigelkoguse unerohtu.

Mick leidis ekskallima veidi enne seda, kui olnuks juba hilja. Skandaali vältimiseks lasi Jaggeri mänedžment neiu erakaubikuga haiglasse toimetada ja valenime all sisse smugeldada.

Chrissiet hoiti erakliinikus rahustite mõju all enam-vähem vangina, kuni ema-isa talle järele tulid. Jagger ei maksnud oma endisele elukaaslasele vähimatki elatist.

Austria parunessi tütrest Marianne Faithfullist sai Micki uus muusa, kes tutvustas eluvennale kirjandust, balletti ja ooperit. Kui Jagger ja tema bändikaaslane Keith Richards 1967. aastal uimastite omamiselt tabati, kirjutasid lehed, et politsei oli leidnud Marianne’i Micki kõrvalt, ainsaks ihukatteks karvane vaip.

Hiljem on lauljanna öelnud, et see vahejuhtum mõjus talle rusuvalt.

"See hävitas mu. Olla meesnarkomaan ja niimoodi käituda on alati võluv ja glamuurne. Naisest saab samas olukorras lipakas ja halb ema."

Oli ta ju Micki pärast maha jätnud oma kunstnikust abikaasa John Dunbari, kellega tal oli pisipoeg Nicholas. 1969. aastal neelas Marianne 50 unerohutabletti ja jõi peale kuuma šokolaadi. Mick sattus talle õigel ajal peale nagu Chrissie’gi puhul.

Kuid Faithfull vajus kangete uimastite ja alkoholi mülkasse. Pärast Mickist lahkuminekut oli ta puruvaene heroiininarkar, kes elas mahajäetud majas.

Jaggeri esimeseks seaduslikuks abikaasaks sai 1971. aastal Bianca Perez-Mora Macias, kes hiljem ütles kibestunult, et abielu sai otsa juba pulmapäeval.

Nimelt oli Jagger pulmahommikul St. Tropez’s lamenti löönud, kuna Bianca keeldus abieluvaralepingule alla kirjutamast. Abielu oli aastaga läbi, ehkki tütar Jade’i nimel lahutasid Bianca ja Mick alles 1979.

Tegi pidevalt kõrvalehüppeid

Bianca mantlipärija, Texase supermodell Jerry Hall (kelle Mick lõi 1977. aastal üle kolleeg Bryan Ferrylt) paistis kurikuulsale naistemehele päitsed pähe panevat. Tal oli oma raha ning ta pigistas Jaggeri arvukate kõrvalehüpete koha pealt silmad lihtsalt kinni.

Ent Jerrygi igatses abielluda. Mick lubas talle seda lõbu alles pärast kahe lapse sündi 1990. aastal. Kuid rokkar jätkas ka siis kõrvalsuhteid.

Halli mõõt sai täis, kui Mickil sündis armusuhtest Brasiilia modelli Luciana Moradiga poeg Lucas. Selleks ajaks Mickile neli last kinkinud Jerry andis lahutuse sisse. Talle makstud hüvitis 4,5 miljonit naela oli Jaggeri kohta siiski enam kui helde.