Mitch Leigh
Inimesed
19. märts 2014, 07:00

Suri muusikali "Mees La Manchast" helilooja

Pühapäeval lahkus meie seast 86aastasena Mitch Leigh – mees, kes kirjutas muusika 1965. aastal Broadwayl esietendunud muusikalile "Mees La Manchast".

Dale Wassermani 1959. aasta ­telelavastusel põhinev ja Joe ­Darioni laulusõnadega "Mees La Manchast" võitis viis Tony auhinda ja seda etendati üle 2300 korra. Muusikali armastatuim laul "The Quest", mida tuntakse ka nimega "The Impossible Dream" ("Tõotuselaul"), oli 1966. aastal Billboardi edetabelite esihitt.

Leigh suri kopsupõletiku ja insuldiga kaasnenud komplikatsioonide tagajärjel, vahendab uudisteagentuur AP. Esmaspäeva pärastlõunal peeti Manhattanil mälestusüritus ja täna hommikul kell 7.45 pimenevad Broadway sildid Leigh’ auks üheks minutiks.

Ehkki Leigh tõi hiljemgi Broadway lavale edukaid tükke ning pälvis muusikali "Kuningas ja mina" lavastamise eest 1985. aastal Tony nominatsiooni, ei trumbanud miski üle "Meest La Manchast", mida on Broadwayl taaslavastatud veel neli korda ja millest valmis 1972. aastal film peaosades Sophia Loreni ja Peter O’Toole’iga.

Muusikali on korduvalt lavale toodud Eestiski.

Viimasel ajal tegeles Leigh kinnisvaraarendusega. Ta rajas New Jerseysse elamu-, äri- ja vabaajakompleksi.