«ÄRAAETUD, KUID ÜLESMUKITUD»: Monoetenduse pealkirja eest tänab telesaatejuht Maire Aunaste anonüümset kommentaatorit, kes telediiva pihta internetiavarustes nooli tulistas. Enamgi veel, ta on valmis sellele inimesele, kui tal on julgust kommentaare tunnistada, oma etendusele priipääsme kinkima.Foto: Mihkel Uba
Inimesed
18. märts 2014, 07:00

Maire Aunaste teeb näitlejadebüüdi: kardan, et etendusel minestan hirmust! (28)

Teletähe esimene lavatükk on täismõõdus monoetendus.

"Esimese etenduse ajal ma arvatavasti minestan hirmust, nii et Võru inimestel on, mida oodata. Ja ülestõusmispüha õhtul Nokia Kontserdimajas ma lihtsalt suren! Ükskõik siis, mis põhjusel: kas sellepärast, et saal on tühi, või sellepärast, et saal on täis..." ei tee telestaar saladust, et tunneb oma esimese etenduse "Äraaetud, kuid ülesmukitud" eel lavahirmu, kuid võtab asja siiski huumoriga.

25 aastat televisioonis töötanud Maire Aunaste on oma elus teinud kaks katset näitlejaks saada.

"Astusin Urmas Otiga ühel aastal lavakunstikateedrisse. Tema võeti vastu, mind mitte. Pärast seda astusin ENSV Filharmoonia estraadistuudiosse, mis lõpetas tegevuse siis, kui olin seal kaks aastat tundides käinud ning kui Eino Baskin sai aru, et oleme kõik täiesti andetud. Meid oli sinna kursusele alles jäänud tookord neli inimest," meenutab Aunaste oma näitlejaks pürgimist.

"Mõlemal korral oli läbikukkumine minu jaoks tohutu löök, aga ma arvan, et minust ei olekski saanud suurepärast näitlejat. Ja keskmine ma olla ei tahaks," on Aunaste läbi ja lõhki maksimalist. Kuid nüüd avaneb tal veel üks võimalus oma näitlejavõimed proovile panna – monoetendus "Äraaetud, kuid ülesmukitud".

Idee tuli juubelikõnest

Monotüki mõte tekkis juhuslikult pärast seda, kui Aunaste oma sünnipäeval külaliste ees sõna võtnud ja neid mitukümmend minutit naerutanud oli.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99