Foto: Kaader sarjast
Tele
17. märts 2014, 14:23

Sari "Väikelinna detektiivid" toob filmis nähtu kõrvale uusi lugusid ja tegelasi (3)

ETV2 hakkab neljapäeviti näitama koguperesarja "Väikelinna detektiivid", mille eelloona jooksis talvel kinodes menukalt mängufilm Valge Daami saladusest. Seriaalis aetakse küll sama asja, kuid nüüd juba mitme erineva detektiivitöö ja vahejuhtumi kaudu.

Kangelased on samad ja iga paari osa peale tuleb lugu, mida lahendada, ja mis tasapisi aitab suurele saladusele lähemale. Ka müsteerium keskajal toob juurde uusi tegelasi ja kummalisi lahenduseta avastusi.

"Need, kes on filmi näinud, tunnevad tegelasi ja atmosfääri, neil on tõenäoliselt mõnusam ja turvalisem vaadata. Kohtuks nagu vanade sõpradega," rääkis nii filmi kui ka sarja režissöör René Vilbre.

"Lugu jookseb aga omasoodu ja erinevaid teid pidi. Sündmusi ja tegevusliine on märksa rohkem. Mõned tegelased, kes filmis näisid süütud ja ilusad, muutuvad seriaalis päris kõrvetavateks kurikaelteks. Ja uusi tegelasi tuleb päris mitu juurde. Mingil hetkel on filmi näinutel rõõmsaid äratundmishetki, põnevust peaks aga jätkuma ka sarja vaadates," tutvustas Vilbre.

Sel neljapäeval näeb avaosas, kuidas Markus, Emilia, Rosanna ja Karl veedavad Haapsalus ühiselt suvevaheaega. Samal ajal röövitakse antiigikaupmehelt hinnalised kellad, metsast leitakse sinna surema jäetud koer ja Haapsallu saabub kuulus piltnik – kõigist neist omavahel mitteseotud sündmustest saab alguse Suur Seiklus, mille juured ulatuvad lausa 15. sajandisse.

Peategelasi, nelja algajat detektiivi, kehastavad Mikk Kaasik, Miikael Ainla, Liisa Koppel ja Mariann Vilbre, kes valiti rollidesse ligemale kuuesaja soovija seast. Noortele olid filmi tegemisel toeks kogenumad kolleegid Lembit Ulfsak, Tambet Tuisk, Priit Võigemast, Hilje Murel, Jaan Rekkor, Märt Pius, Kärt Tammjärv, Ülle Kaljuste, Merle Palmiste, Maarja Jakobson, Indrek Taalmaa, Väino Laes jpt.

Sarja stsenarist on Mihkel Ulman.

Kuueosaline koguperesari "Väikelinna detektiivid" on ETV2 eetris neljapäeviti kell 20 alates 20. märtsist.