MÄNGURID OMAVAHEL: Eesti suurimal videomängukultuuri üritusel «MängudeÖÖ» peeti mängus «Injustice» maha võimas turniir. Pildil mängija Taavi (vasakul) ja korraldaja Andri Allas (paremal). Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
17. märts 2014, 07:00

VIDEO: "MängudeÖÖ" tõi kokku sajad videomängusõbrad (2)

Nimed "Injustice", "Gran Turismo 6", "FIFA" ja "Nidhogg" ei ütle ilmselt tavainimesele suurt midagi, ent Eesti suured ja väikesed videomänguhuvilised kogunesid neljandat korda, et seekord just neid mänge üksteise võidu pultidega klõbistada.

"Tegemist on Eesti kõige suurema videomängukultuuri üritusega," selgitab "MängudeÖÖ" peamist mõtet korraldaja Ivo Visak ja lisab: "Kuna professionaalset mängukultuuri viljelevad vähesed, on tänane üritus ikkagi rohkem sõbralik võistlus."

"Injustice" on mäng, mille turniiri mängiti Eesti ühes suuremas kinosaalis ning pinget jätkus esimestest voorudest kuni finaalideni. Turniirist osa võtnud Taavi valis "Injustice’i" just magusa auhinna tõttu. "Playstation 4" on paljude mängijate uus lemmik. Oma mängutaset hindab Taavi kriitiliselt: "Olen umbes nädal aega harjutanud PC peal, mis on väga teistsugune, aga loodan, et teen vähemalt korra kellelegi pähe!"

Ta kaotas paraku esimese kohtumise.

Tavahuviliste seas osutus kõige põnevamaks virtuaalset kogemust pakkuv konsool "Oculus Rift", millega Ameerika raudteel "sõites" kippus iga mängija tasakaalu kaotama ja abistajad tagasid mängurite vertikaalse asendi.

"Tegemist on seadmega, mis lähtuvalt inimese pea liikumisest paneb ta sensorite abil virtuaalsesse maailma. See on juba virtuaalmaailma kõrgem klass," tutvustab Visak mängu tagamaid.

Mis veel "MängudeÖÖ" endas peitis, vaata lisaks videost!