POPID POISID: Ansambel Super Hot Cosmos Blues Band (vasakult: trummar Ilja Šarapov, laulja Janno Reim, kitarrist Mati Sütt, taga bändi taustalauljad) jäi Tanja järel «Eesti laulul» napilt teiseks. Foto: MATI HIIS
Inimesed
13. märts 2014, 07:00

"Võtame "Eesti laulu" auhinnaraha välja üheeurostes müntides ja viime käruga stuudiosse!" (4)

"Me võtame selle üheeurostes välja ja viime aiakäruga otse stuudiosse. Stuudios pistame selle suurde muusikasulatusahju ja sulatame järgmisteks lugudeks," ütleb ansambli Super Hot Cosmos Blues Band laulja Janno Reim, mida kavatsetakse teha "Eesti laulu" II koha eest auhinnaks saadud 1000 euroga.

"Eesti laulu" finaalist on möödas pisut üle nädala ning väga napilt oma looga "Maybe-maybe" teiseks jäänud Super Hot Cosmos Blues Band kulutab agaralt prooviruumi ja stuudio uksi. "Mis seal ikka, oleme oma elukestega samas taktis jätkanud nagu muidu," vastab solist Janno Reim pärimisele, kuidas nende nädal on möödunud.

Uuel nädalal jätkatakse stuudios juba uute lugude meisterdamist. "Kohe-kohe peaks meil ka järjekorras teine lugu valmis saama. Anname sellest kindlasti märku," vihjab Janno, et juba üsna pea on uus looming ka kuulajate ees. "Teeme muusikat, tegeleme kontsertkava kokkupanemisega. Siit-sealt tuleb juba esinemispakkumisi. Varsti oleme valmis ja hakkame nii-öelda õues käima," ütleb Janno, et peagi saab neid ka esinemas näha.

Ansambel on jõudnud lauluvõistluse möllust välja puhata ja oma II kohta seedida. "Me oleme väga rahul, see on suurepärane tulemus. Meil ei kripelda," kinnitab Janno, et kibestumust Eurovisionilt napilt kõrvale jäämise pärast bändimeestel pole.

"Ma usun, et igaüks, kes finaali pääses, mõlgutas vargsi mõtteid Eurovisioni suunas. Meie võtsime asja nii, et tuleb, mis tuleb, ja vastavalt tulemusele olime valmis ka kõigeks järgnevaks. Kui oleksime Taani pääsenud, siis oleksime sinna ikka läinud," naerab Janno.

Bändi fännibaas Facebookis aina kasvab

Tagasiside on tema sõnul olnud äärmiselt positiivne. "Kogu vastuvõtt inimeste poolt on olnud üllatavalt soe. Me ei oleks – ausalt, käsi südamel! – sellist sooja vastuvõttu üldse oodatagi osanud. Väga muhe! See annab kindlasti särtsu juurde, et muusikat edasi teha."

Bändi fännibaas Facebookis kasvab ning internetis on kuttidele saadetud kirju ja jäetud ka positiivseid kommentaare, kus öeldakse, et nad tegid head tööd.

Naistepäeval esines Janno Muusika Lounge’is oma akustilise kavaga. Vastuseks küsimusele, kas kontserdile kogunesid naisfännide hordid, naerab Janno esiti mõnuga ja ütleb siis tagasihoidlikult: "Läks täitsa kenasti, inimesi oli. Ma olen sellist akustilist värki ka varem teinud, seekord olin päris üksi oma kitarriga. Mängid meetri kauguselt otse kõrva – hoopis teistsugune lähenemine ja vahetum kogemus kui teha muusikat suurel laval!"

Vaikselt küpseb ka plaadimõte

Bändikutid lepivad jooksvalt esinemisi kokku ja loodavad kevade paiku ka publiku ette astuda.

"Suveks on juba paar asja meil kokku lepitud küll." Vaikselt küpseb peas ka plaadimõte, kuid sellest on Janno sõnul veel pisut vara rääkida. "Ei tahaks midagi ennatlikult lubada. Teeme esialgu lugu loo haaval, nii nagu tuleb. Küll me ka selle plaadini jõuame."

Bänd lubas, et kui nad "Eesti laulu" võidavad ja Eurovisionile pääsevad, siis loosivad nad ühele fännile välja privaatkontserdi. "Jaa-jaa," jääb Janno mõttesse. "Eks me mõtleme selle peale veel, see ei ole otsast lõpuni välistatud. Aga võib-olla teeme seda kunagi hoopis spontaanselt ja salaja."