Michael Jackson (1958 – 2009).Foto: AOP
Inimesed
13. märts 2014, 07:00

Poeg, kellest Michael Jackson "Billie Jeanis" lahti ütles, on siiski tema oma? (8)

Kui 31aastane laulja Brandon Howard on tõesti Michael Jacksoni poeg, tõstaks see saladuskatte popikuninga 1982. aasta hiti "Billie Jean" sõnadelt: "Billie Jean pole mu armastatu. Ta on lihtsalt tüdruk, kes väidab, et see olen mina. Kuid see laps pole minu poeg." Nimelt oli Brandoni gospelilauljast ema Miki Howardi artistinimeks Billy, kui ta 80ndate algul Michaeliga tutvus ja temast väidetavalt rasedaks jäi. 

Televisiooniportaali FilmOn.com omanik Alki David, kes sai ühe Beverly Hillsi arsti käest Michael Jacksoni 30 aasta vanuse hambajäljendi, avaldas eelmisel nädalal pressile, et palus DNAd ka B. Howardi nime all tegutsevalt r’n’b-lauljalt ning analüüs näitas, et 99,9% tõenäosusega oli Howardi isa just Jackson. David rääkis uudisteportaalile TMZ, et arst, kelle käest ta hambajäljendi sai, soetas selle omakorda oksjonilt. Sellel leidunud ohtralt DNAd. Milline labor isadustesti läbi viis, David siiski ei öelnud. 

Kogemus, mis põhjustas Jacksonile õudusunenägusid 

Brandon, kes polnud pressikonverentsil kohal, meenutab tõesti nii välimuselt kui ka lauluhäälelt hämmastavalt palju varalahkunud popikuningat. Talle lähedane allikas väitis TMZ-le, et Brandoni gospelilauljast ema Miki Howard tutvus Michaeliga 1982. aastal ja jäi nende salasuhtest peagi rasedaks. Huvitaval kombel tuli just samal aastal välja üks Jacksoni suuremaid hitte "Billie Jean", kus ta laulab neiust, kes teda valelikult oma lapse isaks nimetab.

Seni on arvatud, et Jacksonit inspireeris "Billie Jeani" sõnu kirjutama naisfänn, kes talle 1981. aastal lakkamatult kirju saatis, väites, et laulja on ühe tema lapse isa. Jacksoni biograaf J. Randy Taraborrelli kirjutas, et hiljem psühhiaatriahaiglasse sattunud naine saatis staarile lausa paki püstoliga ja kirjaga, milles palus tal end kindlal päeval ja kellaajal ära tappa. Ta ähvardas enda ja nende ühise lapsega sama teha, et nad saaksid vähemalt teispoolsuseski koos olla. See kogemus olevat põhjustanud Jacksonile õudusunenägusid.

Popikuningas väitis, et laul kõneleb groupie’dest, kellega ta koos vanemate vendadega bändi tehes kokku puutus. "Billie

Jean on anonüümne, ta esindab paljusid tüdrukuid," ütles Jackson ja meenutas, et paljud nende perebändi lava taga piiranud tüdrukud väitsid, et nende poeg on mõne tema venna oma.

"Ma tegin DNA-testi ja tulemused on nagu on"

Kui endale samuti lauljakarjääri rajav Brandon, kes on teinud koostööd näiteks Akoniga, on aga siiski Michaeli poeg, siis kirjeldaks selle armastatud laulu tekst hoopis isiklikumat kogemust. Kummaline ainult, et Jacko lapsest lahti ütles, kui see tõesti tema oma oli.

Brandon postitas Facebooki video, kus ta end kõigest toimuvast distantseerib. Ta rõhutab, et ei tahtnud ise selle teemaga avalikkuse ette tulla ja tema ei võtnud ka ajakirjandusega ühendust – see oli puhtalt Alki Davidi algatus. "Jah, ma tegin DNA-testi. Ja tulemused on sellised, nagu nad on," möönab ta ükskõikselt, rõhutades: "Ma pole kunagi väitnud, et olen Michael Jacksoni poeg."

Howard toonitab ka, et ei looda Jacksoni pärandusest noosi saada, sest suudab endaga suurepäraselt ise toime tulla: "Ma teenin omaenda raha."

TMZ kirjutab, et tal polekski lootust Jacksoni pärandusest osa saada, sest poptähe testamendi järgi läheb kogu raha ainult tema kolmele nooremale lapsele Prince'ile (17), Parisele (15) ja Blanketile (12) ja heategevuseks. Samuti tegi Michael kindlaks, et tema emal Katherine'il elupäevade lõpuni kõik vajalik olemas oleks. Testamendis seisis, et ülejäänud pärijad on ta teadlikult otsustanud rahast ilma jätta.