20 AASTAT KOOS: Tutvumissaates "Reisile sinuga" kohtunud Andresel ja Marjel on nüüd kaks last: Adrian-Cristofer (vasakul) ja Axsor. Pildil on perekond saates "Tõuse ja sära!". Foto: Ülo Josing
Inimesed
13. märts 2014, 07:00

Legendaarsest tutvumissaatest "Reisile sinuga" teineteist leidnud paar on koos juba 20 aastat

"Olime sõjaväes ja seal meil kuttidega ikka tuli igasugu lollakaid plaane, ja nii see läks," meenutab Andres, kuidas ta 1990ndate keskpaiku jõudis tutvumissaatesse "Reisile sinuga". Kusjuures Marje, kellega ta seal tutvus ja kes nüüd on Andrese abikaasa, ei tahtnud üldse saatesse tulla, aga sõbranna vedas ta poolvägisi kaasa.

Eelmise sajandi lõpukümnendi telehitis "Reisile sinuga", mille juhid olid Maire Aunaste ja Vahur Kersna, said igas saates üks mees ja üks naine valida endale kolme vastassugupoole esindaja hulgast kaaslase. Valijat ja valitavaid eraldas sein, nii et üksteist ei nähtud ning otsus, kes saab reisikaaslaseks, tuli valijal langetada üksnes küsimustele antud vastuste põhjal.

Saates Andres ja Marje päriselt küsija ja vastaja rolli ei sattunudki, nad juhtusid teine teisele poole seina vaid proovi ajal, kui saateolukord osalejatega läbi mängiti. "Seal tehti nagu peaproovi ja Maire Aunaste pani minu ühele poole sirmi ja Marje oli teisel pool sirmi," meenutab Andres.

Tema oli tol ajal sõjaväes ning saatesse minekuks tuli tal küsida linnaluba. "Saime veel pärast riielda, et me vormis polnud," meenutab Andres kahe sõbraga telemajas käiku.

Pärast lindistust peeti põgusalt Maire Aunaste sünnipäeva, ja Andres oma kamba ning Marje oma seltskonnaga sõitsid teineteisest sõltumata Rakverre.

"Kollasime niisama Rakvere peal ringi ja vaatasime: ohoo – sama tüdruk siin turuplatsil!" meenutab Andres. Noh, sai siis ligi mindud ja küsitud, et mis sa siin teed. Ilmnes, et Marjel on mure: bussid enam ei käinud, aga temal oli vaja hädasti Tartusse saada. "Mõtlesime, et viime ta siis koju!" räägib Andres. Tartu sõidul vahetati juba telefoninumbreid.

"Päris käima tõmbasime selle loo siis Norras."

Kui neiu veel Tartus elas, käis Andres tal tihti külas, ööseks aga veel ei jäänud. "Mõni õhtu läksin sinna, tšillisime natuke ja tulin koju tagasi," muigab Andres. "Nii tõsine asi veel polnud, et oleks pidanud teineteisele kaissu pugema."

Korraga tekkis noormehel plaan minna reisile Norrasse. "Ma helistasin Marjele: kas tahad kaasa tulla? Ta alguses natuke põikles, aga lõpuks oli nõus. Kuna ta oli Rootsis tööl, siis tagasiteel jäi ta Rootsi maha," tuletab Andres meelde, kuidas suhe viimaks hargnema hakkas. "Päris käima tõmbasime selle loo siis Norras."

Nüüd on paar juba 15 aastat abielus olnud. Pulma-aastapäev tuleb juulis.

Andrese ja Marje peres kasvab kaks poega: 16aastane Adrian-Cristofer ja kümnene Axsor. Küsimusele, kuidas nad nii kaua koos on püsinud, vastab mees, et eks neilgi on tülisid nagu igas peres, kuid alati on rääkides hakkama saadud. Suuri sigadusi kumbki teinud pole. Andres on kõik otsused Marjega läbi arutanud.

"Kuidagi hästi on see lugu meil!"

"Kuidagi hästi on see lugu meil!" tõdeb mees ja tunnistab, et neil pole pähegi tulnud mõte, et ehk peaks lahku kolima.

Uued tuttavad alati imestavad, kui see paar oma kokkusaamise lugu räägib. "Alguses nad ikka ei suuda uskuda: mis asja, valetad või?! Päriselt ka või?! Aga lõppkokkuvõttes arvatakse, et väga lahe," kirjeldab Andres reaktsioone jutule, kuidas ta oma naisega ligi 20 aastat tagasi kohtus.

Huvitaval kombel on nende tutvusringkonnas teisigi paare, kes saanud kokku telesaadetes. Ühed näiteks elavad Andresest ja Marjest vaid 10 kilomeetri kaugusel. "Meil lapsed käivad ühes klassis," ütleb Andres.

20 aastat tagasi Maire Aunaste juhitud saates kohtunud paar käis möödunud pühapäeval uuesti Maire saates, seekord nimega "Tõuse ja sära!".