8. hooaegFoto: Sirje Svee
Tele
12. märts 2014, 19:52

GALERII | "Pilvede all" 100. osa. Inga Lunge: ju teeme midagi väga-väga õigesti, et see inimestele korda läheb (10)

Kolme õe − Pireti, Mari ja Kertu elust rääkiv kodumaine telesari "Pilvede all" läheb täna eetrisse 100. korda. Nelja aasta jooksul on seriaal kogunud populaarsust ja hulganisti fänne, mille tegijad loevad sarja lihtsuse ja eluläheduse arvele.

Kanal 2 seriaali esimene osa läks eetrisse 2010. aasta 8. septembril. Algselt plaaniti teha vaid 10-12 osa, kuid tegijatele endilegi üllatuseks osutus sari ülimalt populaarseks, vahendab "Reporter".

"Ta on nii eluline. Miks inimesed üldse seriaale vaatavad, on ju see, et tuntakse ära mingisuguseid situatsioone kas siis enda elust või kellegi tuttava elust. Sisuliselt ta on ju elust kirjutatud. Arvan, et just need tüübid ja karakterid, mis seal on kirjutatud, on nii puhtad ja nii selged ja nii arusaadavad, et see äratundmine on see, mis inimesi võlub," rääkis seriaalis Sirje Aavakivi kehastav Rita Rätsep.

Vladas Radvilavicius (seriaalis Indrek Murakas) nõustub samuti, et "Pilvede all" on kirjutatud eluliselt ning kõik saavad end samastada, võrrelda ja õppida.

"Pilvede all" üks peategelastest Inga Lunge ehk Piret Jakobson selgitab, et teinekord on raske öelda, miks üks või teine naine või mees südamesse läheb, kui kõrvaltvaatajad küsivad, et mida selles inimeses küll nähakse. "Aga ju see on see miski ka selle seriaali puhul, et võib-olla seletada on keeruline, aga ju me siis teeme midagi väga-väga õigesti, et see inimestele korda läheb." Lunge meenutab, et on ka kordi, kus inimestel tema ja Pireti eraelu segamini lähevad, mistõttu on tuldud teha nt mõne tegelaskuju eest hoiatama. "Siis tänan viisakalt ja üritan seda mängu kaasa mängida."

Seriaalis Peep Puskarit mängiv Kaarel Orumägi kirjeldab, kuidas kord tuli tema juurde üks vanem naine ja talle kotiga vastu vahtimist kirjutas, kuna Orumäe tegelaskuju oli tema arvates halb inimene ja perelõhkuja: "Ta otsustas, et peab selle mulle otse näkku ütlema."

Üllatuslikult on televaatajad palju leebemalt suhtunud õdede emasse Sirjesse (Rita Rätsep). "On inimesed tulnud ja surunud käe pihku, öelnud aitäh, et te nii vastik olete." Rätsepa sõnul vastab ta neile siis alati, et see on parim tunnustus.

Millal on aga õige aeg seriaali tootmine lõpetada? Toomas Kirss ("Pilvede all" produtsent): "Mitte midagi ei pea tegema, vastupidi, ma tahan teha ja nii kaua, kui on see tunne veel tiimis ja näitlejates ja kanalis ja kõigis meis endis olemas, et kui ma hommikul tõusen üles, ma tahan minna tegema "Pilvede all", ma tahan salvestusele, ma tahan kohtuda nende inimestega, siis on kõik õige. Sel hetkel, kui tuleb see, et ma pean, siis tuleb asi ära lõpetada."