SUPERVORMIS: Sagedased esinemised pole lasknud häält rooste minna, tunnistab Marju Länik, kellega on võimalik kohtuda ka Kanal 2 uues sarisaates «Laula mu laulu».Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
12. märts 2014, 07:00

Marju Länik: esimest korda andsin professionaalse lauljana kontserdi just Kiievis (13)

"Järgmisel suvel täitub 40 aastat päevast, kui ma elukutselise lauljana esimest korda publiku ette astusin," üllatab Marju Länik (56). Ta on sama nooruslik kui karjääri alguses, oma head vormi kinnitas ta mullu uute lauludega "On 1 meil hing" ning "Ma lähen jälle tulle", mis tõusid otsekohe raadio-edetabelite tippu. 

Juunis 1975 lõpetas Marju Länik Otepää keskkooli ja sai kutse tulla Eesti Riiklikusse Filharmooniasse lauljate konkursile.

"Juba mõne päeva pärast andsin kontserte," mäletab koolitüdrukuna laulmisega alustanud Länik.

"Esimene reis ansambliga Vana Toomas oli sinna, kuhu täna on koondunud maailma pilgud ja kus toimuvad kõige kuumemad sündmused: minu esimesed esinemised professionaalse lauljana toimusid Kiievis, Harkovis ja Poltaavas."

Sellest ajast peale pole Länik lavalt ja raadioeetrist lahkunud. Eelmisel suvel demonstreeris ta oma praegust vormi: lühikeste vaheaegadega jõudsid edetabelitesse Läniku lood "On 1 meil hing" ja "Ma lähen jälle tulle".

Esimene neist püsis raadio Elmar edetabelis 28 nädalat ja raadio Kadi edetabelis 35 nädalat. Hiljuti avaldas Kadi raadio oma eelmise aasta enim mängitud lugude paremiku ja seda troonis nimelt Läniku "On 1 meil hing".

"Laul number kolm selles top 50s oli mu lugu "Ma lähen jälle tulle"," märgib Länik.

Kuidas kavatseb lauljanna tähistada järgmisel aastal suurt, 40. lavasünnipäeva?

Länik tunnistab, et pole täpseid plaane veel pidanud, kuid lubab, et pidu tulemata ei jää. Erilisi ettevalmistusi sünnipäevaesinemisteks ta teha ei kavatse, sest pidevad ülesastumised pole lasknud häält rooste minna.

"Esinemisi on jätkuvalt, mingeid pause mul olnud ei ole. Ennekõike on esinemised nädalalõppudel, kas siis bändiga või mingis muus koosluses, sest mul on mitu erinevat kava, millega ma publiku ette lähen," kirjeldab Marju Länik lauljatööd.