RAHUL: Kardiroolis tundis Ott end kindlalt, kuid juhiluba tal tegelikult polegi. Foto: Arno Saar
Inimesed
12. märts 2014, 07:00

Ott Lepland: olen kuidagi ilma autota saanud (11)

Taipoksijad tegid muusikutele kardirajal tuule alla

"Ott, sõida rahulikult, kuhugi kiiret ei ole!" hüüavad kaasaelajad kardirajal vuravale lauljale Ott Leplandile lõõpivalt. Tundub, et too võtab soovitust kuulda, sest jääb oma klassis viimaseks ja finaalvõistlusele ei jõua.

Laitse rallipargi kardirajal pistavad rinda muusikud ja taipoksijad. Täpsemalt käib "Xplosion GP", mis on mõeldud avalöögiks võitlusspordiürituste sarjale "Xplosion Fight Series".

Ehkki sõit kardiroolis jättis soovida, on Leplandil kohalviibiva seltskonnaga tegelikult mõndagi ühist. Nimelt alustas ta kaks kuud tagasi taipoksi treeninguid.

"Täiesti nullist hakkasin pihta," ütleb laulja. "Mind juhendavad oma ala parimad!"

Paar kuud on siiski liiga lühike aeg selleks, et Leplandil oleks avanenud võimalus trennis kellelegi märkimisväärselt haiget teha. Või ise valu saada: "Sparringutrennid pole veel alanud."

Sama rahumeelselt on tal õnnestunud elada kogu senine elu.

"Ei ole kellelegi molli andnud ega ise saanud. Ning loodan, et seda ei juhtu ka – ptüi-ptüi-ptüi," lausub Lepland.

"Trennis ei käi ma kindlasti mitte sellepärast, et õppida kaklema, vaid enesetunde ja enesekindluse pärast," rõhutab ta.

"Ma ei ole väga agressiivne inimene." Igatahes tunneb ta end kardiroolis kindlamini kui võistlusringis. Ehkki üllatavalt selgub, et juhiluba noorhärral polegi.

Kaarel Kose on rahulik juht

"Ma olen alati saanud kuidagi ilma autota hakkama," selgitab Lepland. Kõik esinemistega seotud sõidud on tehtud teiste muusikute abiga. Pealegi on Tallinn nii väike linn, et vajaduse korral saab mõne otsa ka taksoga teha.

"Ega juhiloa olemasolu veel meheks tee," ei näe laulja põhjust põdemiseks. Pealegi lubab ta, et saab ihaldatud dokumendi õige varsti.

"Kurat küll, noh!" kirub äsja finaalsõidult naasnud räppmuusik Kaarel Kose. Temal on juhiluba küll juba iidamast-aadamast.

Nagu Lepland, käib ka Kose taipoksiklubis oma keha eest hoolt kandmas. Ehkki mitte päris samas rühmas.

"Mina olen rohkem Cool D-ga [räppar ja bändikaaslane Priit Kolsar – J. M.] koos trenni teinud," ütleb ta.

Kosegi peab end rahumeelseks inimeseks, kellel midagi vägivaldset pole elus ette tulnud.

Auto juhiistmel tunneb ta end igatahes märksa enesekindlamalt kui võitlusareenil. "Autoroolis keegi sulle ikkagi lõuga ei sõida," võrdleb räppar. "Pealegi olen ma rohkem selline vanaema moodi juht, sõidan hästi rahulikult."

Finaalis sai Kose kuuenda koha, millega jäi igati rahule.

"Isegi hästi – kaks kohta parandasin kvalifikatsioonitulemust. Tegelikult olin enamuse sõidust isegi viies, aga siis pääseti mööda."

Võib siiski oletada, et ettevalmistus poksiringis tuleb kasuks ka kardirajal: võistluse esikolmiku moodustasid taipoksijad, kellest kullakoha napsas Markko Moisar. Edukaim mittevõitleja oli ansambli Noorkuu laulja Rein Kahro, kes platseerus neljandaks.