EI TULEGI KEVADEL! 20. märtsil Saku Suurhallis toimuma pidanud 30 Seconds To Marsi kontsert viidi 15. juulile.Foto: Promo
Saund
12. märts 2014, 07:00

FÄNNID ON PETTUNUD: 30 Seconds To Mars lükkas Eesti kontserdi märtsist juulisse! (2)

"See oli suur pettumus, kuna lähen 2. juulil kaitseväkke. Ma ei saa mingi valemiga sõjaväest välja," avaldab 30 Seconds To Marsi fänn Siim nördimust, et megabändi kontsert suvesse lükatakse.

Info, et 20. märtsil Saku Suurhallis toimuma pidanud 30 Seconds To Marsi kontsert lükatakse edasi ning see toimub samas kohas hoopis 15. juulil, tuli eile hommikul. "Ma olen väga pettunud! 20. märtsil oleksin ma saanud kontserdile minna. Aga hommikul kuulsin, et bänd esineb hoopis 15. juulil," rõhutab Siim.

Eelmisel bändi kontserdil 2011. aastal Lauluväljakul ei käinud Siim aja- ja rahapuuduse tõttu.

"Nüüd mõtlesin, et jess! Lähen ostan pileti ära ja jään kontserti ootama, aga võta näpust," on ta kurb.

Pileti ostis Siim kohe, kui need müüki tulid.

"Ostsin isegi fännipileti, et saaksin ikka kogu fiilingust osa. Olen väga suur 30 Seconds To Marsi fänn," rõhutab ta.

Ka üks naisfänn avaldab pettumust.

"Väga halb, et ümber tõsteti – mul on sõpru, kes tahtsid siia sellele kontserdile Soomest tulla, nüüd lähevad raisku nii piletiraha kui laevapiletid."

Eestit on tabanud halb õnn?

Bändi korraldusmeeskond saatis siinsele kontserdikorraldajale RL Entertainment Balticsile teate, kus öeldi, et kontsert Eestis ei ole märtsis võimalik logistilistel põhjustel. Mida see tähendab, pole aga teada: ei tohtinuks ju olla raske Venemaalt, kus bändil on kontsert 18. märtsil, kaks päeva hiljem Eestisse tulla.

Ehk mängib oma osa muutuses asjaolu, et pärast Eesti kontserdi algset tähtaega lendab bänd maakera kuklapoolele Austraaliasse?

Võib vaid oletada, et bänd otsustas Venemaa ja Eesti kontserdi vahele jäävat kahte päeva kasutada puhkuseks – ansambel naaseb meie naabrusse Venemaale niikuinii 13. juulil, kui antakse kontsert Ekaterinburgis.

Või muudab bänd veel meelt, sest praegu on nende kodulehel üleval ikka veel tuurigraafiku vana versioon?

Tundub, et eestlasi on üldse tabanud halb õnn: juba kaks suurkontserti on edasi lükatud ning kaks megastaaride etteastet lausa ära jäetud.

Gogol Bordello 26. märtsil Rock Cafés toimuma pidanud esinemine lükkus edasi bändi põhiliikme Pedro Erazo käeluumurru tõttu. Kontserdi uus kuupäev jääb korraldajate sõnul esialgse plaani järgi küll selle aasta kevadesse, ent pole veel täpselt teada.

21. veebruaril pidi Tallinnas oma püstijalašõuga esinema koomik Russell Brand, ent isiklikel põhjustel katkestas ka tema oma tuuri ja pöördus tagasi kodumaale (hiljem on selgunud, et Brandi ema on taas rinnavähki haigestunud ning poeg soovib perele toeks olla).

Eile hommikul tuli teatavaks ka uudis, et värskelt 9. juuliks välja kuulutatud Rob Zombie kontsert jääb ära, kuna mehe filmiprojekti ajakavas toimusid vältimatud muudatused.

Tema jätab ära küll kõik Euroopa turnee viimased kontserdid – peale Eesti on tühistatud esinemised Poolas, Soomes, Leedus ja Venemaal.

Kogenud kontserdikorraldaja oletab, et keegi tegi vea

«Ilmselt on kuskil tehtud viga. Aga kes, millal ja kus – see on küsimus nii artisti meeskonnale kui siinsele korraldajale,» arvab kontserdikorraldaja Reno Hekkonens. Mis võiks aga olla see logistiline põhjus?

«Transpordiviisi või -vahendite muutumine,» oletab Reno. Kõige levinumad põhjused, miks kontserte ära jäetakse või edasi lükatakse, on Reno sõnul mõne bändiliikme haigestumine või perekondlikud probleemid, millest käesoleval juhul küll Eestisse infot jõudnud ei ole.

«Kuid on ka juhtunud, et lennukid hilinevad, riigis, kus kontsert toimub, juhtub midagi – need kaks põhjust on muidugi haruharvad, aga praktikas on sedagi juhtunud.»