EMA JA POEG: Russell Brand koos oma ema Barbaraga 2011. aastal Oscarite jagamisel. Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
12. märts 2014, 07:00

Russell Brandi ema võitleb rinnavähiga

Briti menukoomik Russell Brand jättis eelmisel nädalal kõik tööd-tegemised sinnapaika, et veeta rohkem aega ema seltsis, kellel on diagnoositud rinnavähk.

"Vabandust, et ma teid esinemistega alt tõmban," kirjutas oma kodumaal Suurbritannias mitu püstijalašõud ära jätnud 38aastane Brand fännidele Twitteris. "Mu emal on tervis kehv."

Oma videoblogis teatas Russell otsesõnu: "Mu emal on praegu rinnavähk." Ta lisas, et ta ema Barbara saab abi toetusgruppidelt.

21. veebruaril pidi Brand esinema ka Tallinnas Nokia kontserdimajas. Saal oli juba peaaegu välja müüdud, kui 12. veebruaril teatati, et esinemine jääb ära, nagu ka mitmed teised Euroopa turnee šõud.

Koomiku mänedžment seletas seda isiklike põhjustega. Muide, samal ajal tabati Russell koos oma uue pruudi Jemima Khaniga Miami lennujaamast, kus nad end romantilisele puhkusereisile asutasid. Daily Maili teatel sõitis viis kuud kurameerinud paarike tähistama Jemima 40. sünnipäeva.

Ajalehe Daily Mirror teatel on Russelli emal tulnud varemgi ränga tõvega heidelda. Kui poiss oli kaheksane, avastati Barbaral endomeetriumi- ehk emakavähk. Õnneks suutsid arstid sellest jagu saada.

Kuid juba aasta hiljem sai Barbara uue šokeeriva diagnoosi: rinnavähk. Seegi kasvaja õnnestus meedikutel minema peletada, kuid nüüd on haigus naasnud.

Ema ja poeg on ülimalt lähedased

Ema esimesest diagnoosist kirjutas Russell järelehüüdes inglise tõsielutähele Jade Goodyle, kes 2009. aastal vaid 27aastasena emakakaelavähki suri. "Kui ema esimest korda vähki haigestus, olin umbes sama vana kui Jade’i vanem poeg praegu. Õigupoolest liiga noor, et korralikult mõista, mis toimub. Kuid piisavalt vana, et tajuda hirmu kirvendavat kohalolu, ärapööratud pilke, allasurutud, pingul huultega osavõtlikkust ning naabrite kaastundepobinaid."

Ema ja poeg on ülimalt lähedased. Barbara läks Russelli isast Ron Brandist lahku, kui poiss oli vaid pooleaastane, ning kasvatas teda sestsaadik üksi. Russell on kiitnud oma autobiograafiates ema tugevust.