«Keskmine eestlane usub tammejumalasse ja kastani-munasse, eks!» Märt Agu ütleb, et igasugune usk – ka usk joogasse – on maitseasi.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
11. märts 2014, 07:00

Märt Agu: olen joogaga vägagi kursis! (3)

Koreograaf kehastub krimisarjas "Viimane võmm" joogatreeneriks.

"Mu kallis elukaaslane on ise joogaõpetaja, nii et olen selle teemaga vägagi kursis," räägib Märt Agu. Uues kodumaises krimisarjas "Viimane võmm" näeb igas episoodis kõrvalosas mõnd tuntud eestlast. Näiteks teises episoodis juba täna Emil

Rutikut, kolmandas aga järgmisel nädalal Märt Agu.

Märt Agu liigutas pakkumine seriaalis joogatreenriks kehastuda väga, nii et ta haaras kohe härjal sarvist. Pikka mõtlemisaega talle ei antudki – võtted algasid juba järgmisel päeval.

Kui mitme tantsukooli ja -rühma kunstilisel juhil oleks vähem kohustusi ning ta ei peaks end iga päev nii palju liigutama, tegeleks ta joogaga meelsasti rohkem. Paraku jääb selleks aega vaid kord või paar nädalas. "Aga kui häda käes, siis teen ikka 2–3 korda päevas harjutused läbi, sellise kolmveerandtunnise tsükli," ütleb Agu, et alaseljavalude puhul on ta joogast abi saanud.

Häda kobrapoosiga

Kaamera ees kästi koreograafil käituda nagu tavaelus. "Aga kui kaamera tööle pannakse, siis pabistad ja sõnad lähevad meelest ära," tunnistab Agu, et näitlejatöö pole sugugi kerge.

"Inimesel kaob loomulikkus ära, kui ta lavale satub. Eks igal inimesel lööb see välja eri moodi."

Edasi lugemiseks: