Etiketiõpetaja Maaja Kallasti valvsale pilgule ei jäänud 2008. aastal persidendi vastuvõtul märkamatuks üks õhtu paljastavamaid dekolteesid, millega oli kohale ilmunud riigikogulane Evelyn Sepp. "Kuni tantsusaali jõudmiseni oleks tal pidanud olema õlad kaetud. See tualett ei olnud viisakas," ütles Kallast Sepa kleiti kommenteerides.Foto: TAIRO LUTTER
Inimesed
10. märts 2014, 13:54

Evelyn Sepp: Kallasti panus etiketti on olnud silmapaistev (1)

"Keegi meist ei ole igavene, kuid proua Kallasti panus Eesti etiketiarengule on olnud silmapaistev," kiidab endine poliitik ja Kultuurikatla eestvedaja Evelyn Sepp teravkeelset etiketiõpetajat Maaja Kallastit, kes on ka tema pidulikku kleiti 2008. aastal kritiseerinud, üteldes, et liiga avara dekolteega kleit ei olnud viisakas.

Sepp usub, et Kallasti aastatepikkused õpetussõnad on paljusid inimesi seoses viisakusreeglitega harinud ning aidanud neid pidulikel ja suursugustel vastuvõttudel ennast enesekindlalt tunda.

„Lõpuks on ka etikett lihtsalt elu igapäevane ja loomulik osa, mida peab tundma. Samas, reegleid on vaja tunda vahel kasvõi sellepärast, et neid aeg-ajalt stiilselt rikkuda, aga see on juba kõrgem pilotaaž," leiab Sepp.

"Usun, et mida aasta edasi, seda vähem oli ka presidendi vastuvõtul häirivad fopaasid, millele ta alati tähelepanu juhtis. Järeldus - sellest oli kasu ja info jõudis kohale," on Sepa arvates argumenteeritud kriitikast alati kasu.