Aldo JärvsooFoto: MEELIS TOMSON
Inimesed
10. märts 2014, 13:04

Moelooja Aldo Järvsoo: Maaja Kallast oli omal alal parim (6)

„Maaja Kallast oli omal alal parim ja ainus professionaal Eestis. Kedagi temasugust, kes oleks nii palju rahvast etiketiküsimustes valgustanud, ei olegi olemas," kiidab moelooja Aldo Järvsoo oma ammust õpetajat Maaja Kallast.

Järvsoo sõnul, kes võttis Kallastelt üle 20 aasta tagasi eratunde, teavad teda paljud inimesed seoses presidendivalli kommentaaridega, kuid tegelikult tuleks meeles pidada seda, et Kallast on aastakümneid inimesi etiketiküsimustes harinud.  "Minu teada on kõigist tema õpilastest saanud viisakad inimesed,“ usub Järvsoo.

Moedisaineri sõnul oli alati huvitav kuulata, mida Kallast kui etiketiõpetaja ühest või teisest presidendiballi pidulikust riietuses arvab, kuid ei salga, et peab teatuid tema vaateid etiketile vanamoodsateks. „Minu arvates ei ole küll naiste õlad ja sügav dekoltee nii õudsed, et neid kinni katta ja varjata. Kellel on, mida näidata, võib seda ka vabalt teha,“ leiab Järvsoo. 

Järvsoo usub samal ajal, et need viisakusreeglid, millest lähtuvalt on Kallast presidendi vastuvõtte kommenteerinud, on tähtsad siiamaani. „Inimesed võiks enne vastuvõtule minemist endale käitumisreegleid selgeks teha, kasvõi seda, kas daam peaks olema härrast vasakul või paremal pool ja kuidas erinevaid aurahasid eksponeerida. Kahjuks on nii, et tänapäeva inimesed ei süvene nendesse detailidesse,“ leiab Järvsoo, et paljud inimesed eiravad viisakusreegleid.