Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht
Naine
10. märts 2014, 12:51

Krista Lensin: Maaja Kallast oli vägev naine!

Krista Lensin tõdeb, et Maaja Kallast oli tema jaoks üks lemmikumaid naisi Eestis. Tühimik, mis legendaarsest etiketiõpetajast maha jääb on tohutu.

Kroonika peatoimetaja Krista Lensin kohtus Maaja Kallastiga esmakordselt aastaid tagasi, tehes telesaadet "Missid."

"Ta oli selline jumalik naine, oma vägevate ütlemistega ja huvitava mõtlemislaadiga," meenutab Lensin. Ta räägib, et Maaja Kallast oli tema jaoks naine, kellega ta aeg-ajalt ikka tahtis paar sõna vahetada ja maailma asju arutada. "Käisin tal kodus külas, tegime väikese tassi kohvi ja arutasime eluolu."

Oma viimaseks jäänud intervjuugi andis etiketiõpetaja Kroonikale, kus ta jagas näpunäiteid, kuidas väärikad daamid peaksid ja ei peaks käituma vabariigi aastapäeval.

"Ta ei öelnud kunagi asju, mis olid valed ega solvanud kedagi tahtlikult. Ta ütles asju, mida ta ise tundis ja teadis," räägib Lensin.

Tühimik, mis Maaja Kallastist nüüd maha jääb on Lensini sõnul tohutu. "Ma kujutan, ette, et me saame alles ajapikku aru, kui väärt naine on meie seast lahkunud ja kuivõrd me oleks võinud tema käest palju rohkem õppida ja küsida. Kõik see, mis ta on öelnud ja edasi andnud, on igal juhul olnud ühele või teisele elu jooksul kasulik."