JULGE OTSUS: Rinnavähk viis hauda Angelina Jolie ema ja tädi. Seetõttu otsustas näitlejatar tõve ennetamiseks lasta rinnad eemaldada ja implantaatidega asendada. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
8. märts 2014, 09:00

Mõlemad rinnad kaotanud Angelina: "Üks lõikus on veel tulekul." (21)

Hollywoodi kaunitar ja kuue lapse ema Angelina Jolie on rahul oma otsusega lasta mõlemad rinnad vähi ennetamiseks eemaldada. Kuid mulluste raskete operatsioonidega pole tema katsumused lõppenud. Näitlejatar peab veel kord noa alla minema.

Angelina teatas rindade eemaldamisest mullu mais ajalehes New York Times. Sellega tahtis ta aidata teisi rinnavähidiagnoosi saanuid – näidata, et tegu pole tabuteemaga. Filmistaar, kellelt rinnavähk röövis ema ja tädi, otsustas radikaalse lõikuse kasuks, kuna geenitest näitas temalgi kõrget haigestumisriski.

"Olen väga rahul, et ma selle otsuse tegin," ütleb Angelina värskes Entertainment Weekly intervjuus.

"Kõikjal, kuhu lähen, põrkan tavaliselt naistega kokku ja me räägime terviseprobleemidest, naiste probleemidest, rinnavähist, munasarjavähist. Olen rääkinud ka meestega nende tütarde ja naiste tervisest. See tekitab minus lähedust teiste inimestega, kes peavad samasuguste asjadega maadlema ning on kas oma ema või isa kaotanud, kaaluvad lõikust või muretsevad oma laste pärast."

Nüüd tunnistab näitlejatar, et ees seisab veel üks lõikus. Milline nimelt, seda ta ei täpsusta, kuid toonitab: "Olen kõigilt nendelt imetoredatelt inimestelt, kellega ma rääkinud olen, saanud nõuandeid, kuidas seda järgmist etappi üle elada."