TÖÖRAHU ON TAASTATUD: «Mina jätkan Vanemuises lavastajana,» kinnitab Ain Mäeots. Foto: Aldo Luud
Inimesed
8. märts 2014, 10:45

Ain Mäeots: „Tee tööd, näe vaeva ja siis tuleb paber!” (23)

Ühe veidra õhtu jooksul, mil Vanemuise teatri draamajuht Tiit Palu ja teatrijuht Toomas Peterson olid otsustanud Ain Mäeotsale teada anda, et uuel hooajal teater tema teeneid ei vaja, läks Vanemuises lahti seebiooper.

Juhtumisi said juhid oma otsuste teatavaks tegemisega hakkama vastu Mäeotsa suurlavastuse „Fanny ja Alexander" kontrolletendust. Mäeots olnud sõnatu. Vähe sellest, et ta katsus kahte juhti vaadelda kui antropoloog, käis tema peast läbi ka mõte: „Tee tööd, näe vaeva ja siis tuleb paber!"

Ei kulunud palju aega, kui „Fanny ja Alexandri" trupp tagajalgadele tõusis. „Uskumatu, kuidas kaks meest suudavad end väga väikese ajaga anekdoodiks muuta," räägitakse teatris, kus külalisnäitleja olukorda kõrvalt vaatas.

Lugu kerinud veel hullemaks. Keegi võtnud kõne SA Vanemuise nõukogu juhile Paavo Nõgenele, kes püüdnud teatri- ja draamajuhile mõistust tagasi tuua. Tundub, et tõigi. Sest lõpuks vabandanud teatri- ja draamajuht Mäeotsa ees ning võtnud kurjakuulutava paberi tagasi.

„See oli kommunikatsioonihäire," sõnab draamajuht Tiit Palu ning väidab, et midagi pole juhtunud. „Kui seal midagi üldse oli, siis oli see arusaamatus. See ei olnud minu algatus. Tuletan meelde, et teatrijuht on Toomas Peterson."

Küsimusele, kas lavastaja Mäeotsa vallandamine ei lähe seosesse Palu sooviga palgata Vanemuisesse Endla teatri lavastaja Andres Noormets, vastab Palu vaat et oigega: „Absoluutselt mitte! Ja mul pole Aini suhtes ka mingit vimma. See oli kahetsusväärne arusaamatus!"

Ka teatrijuht Toomas Peterson kinnitab, et tegu oli arusaamatusega ning töörahu on taastatud.

„Mina jätkan Vanemuise teatris lavastajana," lausub ka Mäeots, kes sai vallandatud olla loetud tunnid.