Foto: REX/SNAP
Inimesed
7. märts 2014, 07:00

Kas Marilyn Monroe ja vendade Kennedyte grupiseks jäi videolindile? (26)

Afäär Hollywoodi seksisümboli Marilyn Monroe ja president John F. Kennedy vahel pole enam ammu saladus. On teada seegi, et Marilyn oli romantiliselt seotud ka JFK venna Robertiga. Et nad aga kõik koos voodis hullasid, oleks midagi uut - Californias elav kollektsionäär William Castleberry väidab, et tema käes on juba aastakümneid filmilint, millele jäädvustatud Monroe ja vendade Kennedyte grupiseks.

"See on ehtne. Lint on aastaid minu käes olnud, kuid ma pole seda kunagi avaldanud austusest Joe DiMaggio (Marilyniga lühikest aega abielus olnud pesapallitähe ? K. A.) vastu," selgitab endine Hollywoodi ihukaitsja ja kollektsionäär William Castleberry. Nüüd oleks salvestis, mille politsei tema maja läbi otsides leidis, äärepealt mehe kohtuvõla katteks oksjonile läinud, ent viimasel hetkel maksis keegi salapärane isik Castleberryle kunstipettuse eest määratud 200 000 dollari suuruse trahvi.

Castleberry advokaat ei osanud ajakirjandusele öelda, kes tema kliendi võla tasus, kuid kinnitas, et too saab oma valdusse tagasi nii 8 mm filmilindi kui ka muu arestitud vara. Enampakkumine pidi olema teisipäeval ja huvi selle vastu oli muidugi suur, aga suur oli ka tundmatu isiku soov, et see videosalvestis päevavalgust ei näeks.

Eelmisel nädalal kinnitas 56aastane Castleberry uudistesaidile Radar, et tema erakogus on juba 80ndatest saadik video sellest, kuidas Marilyn mõlema Kennedyga vahekorda astub. Et aga Castleberry sõbrustas pesapallur Joe DiMaggioga, kes diivaga 1954. aastal põgusalt abielus ja hiljem sõbrasuhetes oli, otsustas ta linti veel aastaid pärast sportlase surma viisakusest salajas hoida.

Vahepeal tundus, et elevust tekitava salvestise haamri alla panek on ainus, mis aitaks tal tasuda kopsakat trahvi, mille kohus määras talle selle eest, et ta ühe skulptuuri koopiat originaali pähe müüs. "Nad nõudsid, et ma kohe 90 000 dollarit ära maksaks, aga ma ei saanud seda endale lubada. Seepärast arestis šerif nii seksivideo kui ka muud mälestus­esemed, mida olen elu jooksul kogunud," rääkis Castleberry nukralt.

Ta üritas iga hinna eest enampakkumist vältida. "Mul on sellest kõigest kõrini ja ma püüan meeleheitlikult raha koguda, et see video tagasi enda kätte saada," ütles ta mõni päev enne, kui Tulare maakonna šerifiosakond meediale teatas, et oksjonit ei tule, sest võlg on tasutud.

Marilyn: vennad jagavad mind kui lihatükki

Nii jääbki esialgu saladuseks, kas videole on ikka jäädvustatud kolme omaaegse kuulsuse seksiorgia. "Mul pole õrna aimugi, mis selle lindi peal on. See võib olla see, mida härra Castleberry väidab, kuid see võib olla ka Disney multifilm. Ainus viis teada saada, millega tegu, on lint ära osta ja seda ise vaadata," ütles Castleberry pettuse tõttu kannatanuid esindav advokaat Ryan Sullivan varem oksjonit kommenteerides.

Nali naljaks, ent Castleberry väidab oma valduses olevat ka seksivideo Walt Disneyst. On lootust, et need videod saavad millalgi avalikuks. "Ma olen ikka lootnud oma kogutu mõnele muuseumile anda või ise muuseumi avada," ütleb ta.

Arvestades seda, kui hoolsalt Kennedy-vennad püüdsid oma armusuhteid Monroega varjata, tundub ebatõenäoline, et nad oleks lasknud kellelgi sihilikult oma ühiseid armurõõme filmida. Keegi võis nende tegevust aga salaja üles võtta.

Näiteks tunnistas kurikuulus Hollywoodi eradetektiiv Fred Otash 1990ndate algul natuke enne oma surma, et ta kuulas Marilyni tegemisi pealt ja muu hulgas jäi salvestistele ka see, kuidas näitlejanna presidendiga armatses. Salapaari armupesaks oli Kennedy õe Patricia ja tolle näitlejast abikaasa Peter Lawfordi kodu.

Teatavasti oli Monroe 1960ndate algul seksuaalsuhtes korraga nii president JFKga kui ka tema noorema venna Roberti ehk Bobbyga. Esimesena olevat kaunitarisse armunud just Bobby Kennedy, kuid Marilyn ei vastanud sama palavate tunnetega, sest seadis sihiks võita riigijuht John Kennedy süda. Sellest hoolimata kohtunud ta aeg-ajalt ka teise vennaga kui seksisemuga. Niisugune olukord mõjus Marilyni niigi nõrgale närvikavale laastavalt. Ühes Otashi salvestises süüdistas ta vendi, et nad jagavad teda justkui lihatükki.