HUKKAMÕISTU VÄÄRT NOORUSEIHALUS? Kim Novak, Goldie Hawn ja Liza Minnelli (pildil) püüavad Hollywoodi noorusekultusega sammu pidada, ent saavad ikkagi nahutada.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
6. märts 2014, 07:00

Vanad Hollywoodi diivad peaksid oma ilukirurgi kohtusse kaebama! (13)

Omaaegsete seksisümbolite Kim Novaki ja Goldie Hawni ülesastumine Oscarite tseremoonial vallandas sotsiaalmeedias pilkelaine: diivad on palgete trimmimisega ilmselgelt liiale läinud!

81aastane Kim Novak käis koos noore ametivenna Matthew McConaugheyga laval multifilmide Oscareid välja kuulutamas. Alfred Hitchcocki filmi "Vertigo" (1958) sekspommi punnis põsed, pingul huuled ja kõrged kulmud said Twitteris kohemaid kriitika märklauaks. Nalja visati ka tema käheda hääle ja kõnelemisraskuste üle. "Kim Novaki ilukirurg tegi talle protseduuri nimega "Jääd igaveseks sidrunit maitsma"," õelutses üks televaataja. Mõned pakkusid välja, et Oscari-võitja McConaughey, kes mängib telesarjas "True Detective", peaks Novaki kirurgi üles otsima ja vahi alla võtma. Isegi USA kinnisvaramogul Donald Trump säutsatas Twitteris, et tal on raske Oscarite jagamist vaadata.

"Kim peaks oma ilukirurgi kohtusse kaebama!" kommenteeris vanahärra, kes on oma kiilanevat pealage üritanud varjata nii parukate kui ka juuksesiirdamisega.

Näitlejannadel on ka kaitsjaid

Sama halastamatult kohtles telepublik Oscarite õhtul 68aastast Goldie Hawni, kelle hiilgeaeg jäi 1970.–80. aastatesse. Twitteri kasutajad avaldasid arvamust, et nii Goldie kui ka Kim sarnanevad Batmani-filmide võika naerusuu Jokkeriga. Untsuläinud ilulõikustest räsitud "Maadleja" täht Mickey Rourke olla nende prouade kõrval lausa iludus. Tagatipuks viskas konferansjee Ellen DeGeneres 43 miljoni televaataja silme all inetut nalja "Kabaree" tähe Liza Minnelli (67) üle, jättes mulje, et tegu on vaid Minnellit parodeeriva meesterahvaga.

Õnneks oli näitlejannadel Twitteris hulgaliselt kaitsjaid. "Kui me poleks reklaamiandjate noorusehullusest nii segi pööratud, poleks Kim Novak pruukinud käia lõikusel, millest kõik säutsuvad," kirjutas keegi Vicki St. Clair Twitteris.

Teised toonitasid, et Kimil on seljataga raske ratsutamisõnnetus ja võitlus rinnavähiga. "Ilmutage ometi lugupidamist!" oli Novaki fännide nördinud üleskutse.

Hale pilt – noorust ihalev vanur

"Pole saladus, et ühiskond ühtaegu ergutab naisi ilulõikustele ja mõistab neid selle eest hulla," kirjutab veebiväljaande The Atlantic kolumnist Spencer Kornhaber.

Internetiajakirja Slate kolumnist Amanda Hess nendib: "Hollywood võib üle kõige noorust hinnata, aga nagu me eile õhtul teada saime, pole haledamat vaatepilti kui vanem naine, kes püüab noor välja näha."

Hollywoodi kahepalgeline nõudmine on, et üle 60aastane näitlejanna näeks vapustav välja, kuid vaevanägemisest ei tohi ainsatki märki jääda. Hess resümeerib, et filmimeka praegusel lemmikul Jennifer Lawrence’il on ees hiilgav karjäär. "Tingimusel, et ta säilitab noorusliku välimuse surivoodini või valib pasliku hetke, et kuhugi urgu roomata ja surma ootama hakata."