Foto: Marion Pettai
Teleblogi
5. märts 2014, 20:19

"Naabriplika“ uus hooaeg uue Kustiga (32)

"Naabriplika“ naasmise üle on eriti hea meel, kuna seriaal on oma maaläheduses armsaks saanud. Vaatamata asjaolule, et süžee pärineb Poolast, on see meie oludega suurepäraselt kohandatud.

Hooaja esimeses seerias märkas vaataja kõigepealt osatäitjate seas toimunud muutust: Siim Maateni asemel mängib Kusti rolli Ott Kartau. Näitlejate vahetus on alati veidi võõras, kuid enamasti vaataja lõpuks kohaneb. Täiesti võimalik, et muuski suhtes muutunud Kusti rolli sobib teine näitleja paremini täitma.

Jah, Kusti on tõepoolest muutunud.  Esmalt muidugi see, et ta ei joo enam.

Seriaalitegelastele kaasa elades on alati hea meel, kui mõni neist suudab allakäigutrepist üles ronida.

Loodetavasti  suudab ka Kusti kiusatustele vastu panna ja püüda edaspidigi probleemide pudelisse uputamise asemel neid lahendada.

Mõnuainete, olgu nendeks alkohol või narkootikumid, tarbimine ei lahenda ju midagi. Need panevad vaid unustama ja kaineks saades on olukord tegelikult palju hullem.

Praegu on Kusti hing siiski veel haige ja väga lihtne oleks libastuda. Ta ei ole end leidnud ja mingil põhjusel on tema enesehinnang justkui mutta tambitud. Et seda muuta, kulub palju aega ja kannatust.

Näib, et mees hakkab tasapisi reele tagasi saama ja julgeb tõestada nii endale kui teistele, et on tegelikult suurepärane kunstnik.

Mõne inimese puhul ei toimi see, kui talle öelda, et ta ei saa teatud asjaga hakkama. Mõni püüab aga vastupidist tõestada. Kustil näib olevat vaja just sellist karmimat lähenemist, pani ju Liisi kommentaar "sa pole tegelikult mingi kunstnik“ teda uuesti maalima.

Loodetavasti suudab mees lõpuks saavutada normaalse enesehinnangu ja lõpetada enda materdamise.