EESTI LAUL 2014 FINAALKONTSERT Foto: MATI HIIS
Inimesed
4. märts 2014, 21:38

VASTULAUSE! Norman Salumäe: koer on terve ja õnnelik! (34)

Teisipäeval meedias lahvatanud kutsikaskandaal on ajanud sajad loomaarmastajad tagajalgadele, süüdistades lauljat Norman Salumäed laupäevases Eesti Laulu finaali kaasa võetud koera väärkohtlemises. Salumäe selgitab olukorra põhjuseid.

Norman Salumäe kirjutab enda avalikus pöördumises, et tal on väga kurb tõdeda, et täna ilmunud erinevate meediaportaalide artiklites süüdistati teda ja ta sõpru varjupaigast toodud kutsika abil Eesti Laulul häälte kogumises.

"Kinnitan, et tegu oli meie ühise püüdega juhtida inimeste tähelepanu üle Eesti tegutsevatele loomade varjupaikadele, kus ootavad endale omanikke sajad lustlikud ja vahvad seltsilised," ütleb ta ning lisab, et ta on kontaktis hoiupaiga juhatajaga, kes kinnitab, et kutsikas on lõbusas meeleolus ja väga hea tervise juures.

Potentsiaalsed koerakese peremehed on hoiupaigaga tänu "Ringvaate" kajastusele juba ühendust võtnud.

Norman kinnitab, et kutsikas oli kogu kontserdimajas viibitud aja turvalistes kätes ja teda koheldi vastavalt Hoiupaigast saadud juhtnööridele.

"Samas olen omalpoolt suhelnud ka loomakaitsjatega ja mõistnud, et nii rahvarohked kohad ei pruugi olla kutsikale siiski kõige õigemaks keskkonnaks," sõnab Norman.

Laulja julgustab kõiki leidmaks endale lähimat varjupaika, kus käia koertega jalutamas ja võimalusel kodututele loomadele sooja ja turvalist kodu pakkuma.