Inimesed

Ott Lepland: mina «Eesti laulul» sõbrapunkte ei pannud! (27)

LISA KOMMENTAAR

tiramiisu4. märts 2014, 22:53
Küllaltki hämmastav. Mille üle siin vaieldakse? Sandra Nurmsalu esitas Sven Lõhmuse loo, mille tase jäi enamuse muusikat tundvate inimeste arvates madalaks. Nii lihtne ongi! Sõimake jah nüüd Tõnis Mäge või Siiri Sisaskit. Neil pole mingit vaeva hääletada selle laulu poolt, mida nad isiklikult kõige paremaks/halvemaks peavad! Lõhmuse laul oligi üks halvimaid. Mis krdi kambakas?
Olavi Pihlamägi igatseb tagasi aegu kui Eesti eurolaulu sai/võis kirjutada vaid käputäis heliautoreid. Ühesuguse malli ja šriftiga. Otsige välja Eesti Laul (maeiteanüüdmisaasta) vaheklipid, mis kandsid üldpealkirja "Pean saama eurovisioonile muidu suren", rahvale naerutamiseks tehtud looming. Ei tule tuttav ette? Vat needsamad lood ongi Lõhmuse stiil. Aga need kõik oleks ju võidud tuua esitusele laia publiku ette. Ja kujutan juba ette, milline edu, milline häältearv kerkinuks.
Kas isu täis ei saa juba? Maailm muutub ja elu areneb kuid veel üks mees, Pihlamägi, kardab endiselt kõrtsis nätsu talla alla astuda. Heh, ta kardab isegi kõrtsi minna. Huvitav, kas õudusvärinad seda meest oimetuks ei rappinud kui Lordi koletised Eurovisiooni võitsid?
Eesti poolfinaalides tehakse alati superhea esitus. Eestlased on rahvas, kes jalgpallistaadionil, pidudel, lauluväljakul võimsana kõlada võtavad. Eestlased on originaalsed, musikaalsed, teostusvõimelised. Nii klassikalistel, folkloori või popmuusika lavadel. Kas teate, et Euroopas meid väheke kadestatakse, meie Eurolaulu jälgitakse erilise hoolega. Just tema originaalsuse ja omapära tõttu. Ei friikaid, ei hot dogi siit ei otsita. Veel vähem nätsu, kulla Pihlamägi.
Ja veel. Eesti muusikud on üksteist austav ja armastav koosseis. Oh, oleks pooltki kommentaariumis nõnda.
Ei väsi kordamast. Oli väga hea finaalvõistlus!
jes4. märts 2014, 21:14
Sandra Nurmsalu ju võitis poolfinaali, ju vaadati et liiga ohtlik ja kutsuti vastavad inimesed kellele anti korraldused ja ranged soovitused. See on siseinfo muide.
Eestlane4. märts 2014, 18:43
Aga mina nägin ja tundsin kõigi oma seitsme meelega, kuidas Sven Lõhmusele "ära tehti" žürii poolt, õnneks ei läinud päris kõik selle mänguga kaasa, aga enamus küll. Halb mulje jäi neist inimestest ja kogu sellest nö Eesti laulu palaganist.
Maikeni laulu tahaks kuulata Oti laulduna4. märts 2014, 17:36
...............................
Maikenil oli ilus lugu4. märts 2014, 15:55
ja sisukas.Aitäh Otile.Ausus ja avameelsus maksab see muudab meie elu
vaataja4. märts 2014, 13:58
Miks on konkursil nimeks "Eesti laul"? Ott hindas õigesti, sest Maikenil oli eesti laul ja väga õrn ballaad. Tanjal oli müra, mis läheb ainult klubi tädidele peale.Laulust oli lugu kaugel.Ott on väga aus.
tinistaja4. märts 2014, 13:20
Tinistame ainult võitja. Igal žüriiliikmel on üks hääl ja üks rahva poolt lisatud hääl! Pole vaja selliseid pingeid,koostada sellist tabelit nagu siiani!
4. märts 2014, 13:00
Oh issand, kui kurb, kui mõnel inimesel nii kohutavalt halb muusikamaitse on, aga julgeb seda kuulutada kõva häälega. No sellel konkursil polnud ju ühtki head lugu peale Cosmose oma. Ott oli Superstaari saates omast arust hull rokivend, nüüd teeb ikka seda, mis rohkem raha sisse toob - imalat ballaadi ja jaurab külapubides.
Ivar.4. märts 2014, 12:56
Maikenil oli esitus parem kui lugu ise!
h4. märts 2014, 11:52
No egas me lollid ei ole.
Mari-Liis4. märts 2014, 11:39
Ammu teada, et seal žhüriiliikmetel pole maitset ja valivad ALATI ristivastupidi lemmikuks kellegi teise, mis meedias rahvale meeldib. Üks ees, teised järel. Mõni üksik julges eristuda ja oma "arvamust" punktidega seal avaldada.
Kulle Raig4. märts 2014, 11:32
Ma lepin sellega, et mu muusikamaitse on halb ja teadmatus muusikalisteset kvaliteetidest olematu. Olgu, aga tahan öelda, et viimaseks jäänud Brigita oli kui värske tuuleõhk kogus selles loos: noor, loomulik, aval, teesklematu, mittepunnitatud, ilusas, talle sobivas riietuses. Jah, ka see on tähtis! Ja ennäe imet - tema lookene jäi mulle meelde ja kõlab mu peas edasi.
arusaamatu4. märts 2014, 11:23
Tanja 1. koht 4. koht 2. koht
Super Hot Cosmos Blues Band 2. koht 1. koht 1. koht
Ei tea kuidas ja mis alustel arvutatakse need hääled kokku aga lihtne talupoja loogika ütleb, et kui zürii poolt anti Super hot-le koht nr. 1 ja rahva poolt koht nr. 1 peaks lõpp kokkuvõte andma koha nr. 1 mitte koha nr. 2.
Või kuidas siis tuleneb Tanjale koht nr. 1 kui zürii poolt anti koht nr. 4 ja rahvas andis koha nr. 2
jh4. märts 2014, 11:16
Olavi Pihlamägi räägib õiget juttu. Valik peaks olema 50% välismaa žürii ja 50% Eesti publik. Samuti teeksin ettepaneku, et poolfinaalidesse valida 20 laulu asemel kummagisse 20. Kui Purga idee on reklaamida Eesti laulu, miks ta seda siis ei tee? Näidaku siis rohkem neid konkursile pürgijaid:)
to ets4. märts 2014, 11:07
häbi tegi vaid leto svet ja sedagi saab nüüd aastaid hiljem, ajaliselt distantsilt, huumoriga võtta. eestist saadetud laulud pole kunagi häbi teinud. sa vaeseke häbened meil vale koha peal.
ets4. märts 2014, 10:59
"öeldi konkreetselt, et hindaksime neid laule, mis meile meeldivad, mitte ei mõtleks selle peale, mis Eurovisionile sobida võiks"
No sellega on kõik öeldud! Eesti Laul ei ole Eurovisoooni laulu valimiseks mõeldud konkurss. Milleks ERR raha raisata ja oma eksperimentaalansamblite ja -lauludega Euroopasse häbi minna tegema?
4. märts 2014, 10:19
Ärge tulge rääkima, et sõbrapunkte ei antud! Seda on teinud väga paljud zürii liikmed mitu aastat (nt mullu anti Koiksonile selle eest, et ta oli kellegi bändis jne). Tänavu Ott Maikenile, Maarja Trafficule jne. Üksmeelselt ei tahetud Sandra võitu ja tõmmati talle madalad punktid, ehkki tema laul oli raudselt 3-4 parema seas. Eesti ongi väike riik. Kõik tunnevad kõiki. Ja ma ei saa aru, mis takistaks kaasata selliste sõbrapunktide mõju vähendamiseks ka välisekspertide žüriid? Rootsis see ju on - ja Eesti eksperdid seal osalevad!!!
Arvamus4. märts 2014, 10:00
Ott ütles kohe Eesti Laulu alguses, et Maikeni laul meeldib talle enim, see ei ole mingi saladus. Imelik oleks küll, kui talle see laul meeldinud poleks, sest suurem osa tema loomingust on kaunid ballaadid. Olin ise Sandra poolt, aga ju siis pidi minema Tanja, leppige sellega ning eks maikuus näha, kuidas Eestil läheb. Enamasti on ikka keegi teine süüdi, kui asjad ei lähe soovitult. Sellest, et Sandra jääb žürii tabelis 9. või 10. kohale, andis tunnistust Ringvaates Eesti Laulu finalistide üksteise lauludele antud punktid, kus Sandra leidis ka tabeli teisest poolest. Seega ei olnud tegelikult žürii hinnang mingi üllatus neile, kes jälginud kõiki tabeleid.
Muidugi4. märts 2014, 09:41
tehti Lõhmusele kambakas. Meie muusikutest Zhüriiliikmetel on ju niiiiii trendikas muusikamaitse.Isegi Himma Elsil...
irw4. märts 2014, 09:33
liig mis liig4. märts 2014, 09:32
kuule Otike ära valeta rahvale näkku, Sul on hea maine ja pole selle vaja vett peale tõmmata. Seda, kuidas onupojapoliitika toimib, ei viitsita enam varjatagi.Ise ju samamoodi ühe teise ja komanda kuulsa muusiku hõimlane või sugulane. Tuletab meelde, kuidas maalt pärit Birgit, kelle oli loomu poolest palju enam andi kui Otil , vaikselt teiseks nikerdati.SIIS PIDI võitma Ott ja nii ka läks. Seekord . tänu taveale, nad seda Lennat ega salooni kantrirokki eurole ei saanud saata.
Ära valeta4. märts 2014, 08:53
JAAAAAAAA 4. märts 2014, 08:51
MINA KAH EI PANNUD. VOT KUS LOPS
Kahju küll, Otikene,4. märts 2014, 08:48
kui need ei olnud sõbrapunktid, siis on Su muusikaline maitse kohe päris algeline.Pigem usuks, et need olid sõbtrapunktid...
to: 07:304. märts 2014, 07:58
Jobu sõna kasutab ainult jobu. Õhtulehe kommentaariumi jobu. Väga mage.
Jaan4. märts 2014, 07:54
Ja-ja, räägi nüüd. Maiken on su lauluõpetaja, oleks ime olnud, kui sa talle oleks vähem andnud.
jajah4. märts 2014, 07:30
Maiken sai viimase koha. Kõik teised hindasid teda üsna kehvalt, kuid Ott pani 10- ja üllatus-üllatus, ühtlasi juhtus olema ka sõbranje ja lauluõpetaja. Väga mage.
Jobu.