Inimesed
3. märts 2014, 20:36

Tallinnas toimub feministlikus võtmes kultuurifestival (2)

Kes peab feminismi müstiliseks nähtuseks, mis mõeldud vaid kitsale ringkonnale, saab sel nädalal tutvuda, millega ikkagi on tegu. Feministlik kultuurifestival Ladyfest pakub üritusi igale maitsele.

Kino Artis fuajees avati täna ajaloolisi aktiivseid Eesti naisi käsitlev näitus "Naine ja poliitika". Mainitud kinos näeb nädala vältel ka Ladyfesti filmiprogrammi. 

Pealinnas saab kuulata naismuusikuid Soomest ja Eestist, osa saada improteatri etendusest, õppida läti queer-aktivistide juhendamisel tegema autobiograafilisi koomikseid ja isetehtud ajakirju ehk zinesid, valmistada vegan toite ning enda või teiste luuletusi feministlikult taasluua luuleümarlaual.

Tartus toimub kolm sündmust – Eesti Naisüliõpilaste Seltsiga koostöös aruteluõhtu perevägivallast; Anna Haava 7a hõivatud majas toimub vegan õhtusöök ja Vagina Pride'i grupp annab õpitoa mentaalse vägivallaga toimetulekust.

Olgugi et festival on pühendatud naistele, on üritustele oodatud kõik huvilised. Ladyfestid on toimunud üle kogu maailma juba üle kümne aasta. Tegemist on naiste loodavale kultuurile ja naiste tegemistele pühendatud festivaliga, millel on ka sotsiaalne värving. Eestis toimub Ladyfest neljandat korda. 

Kavaga saab tutvuda SIIN.