Foto: MATI HIIS
Inimesed
3. märts 2014, 07:00

Lenna: tundsin, et mul ei ole võidulugu (15)

«Mina jäin oma neljanda kohaga väga rahule ja ohkasin kergendatult, kui sain teada, et meid ei hääletatud lõppvooru, milles osales vaid kaks lugu,» ütleb Lenna Kuurmaa (pildil). «Ma olen kaks korda sellise duelli läbi teinud ega tahtnud veel kord seda pinget läbi elada.»

Lenna lisab, et esikolmikust väljajäämine on parem kui teine koht. Pealegi lubas selline positsioon tal liigsest närveldamisest hoiduda. «Olgem ausad, ma tundsin juba seda lugu tuues ja seda minu eelneva «Eesti laulu» looga «Mina jään» võrreldes, et «Supernoova» ei ole nii tugev lugu, et sellega võita. Pealegi oli sel aastal paremaid laule,» on Lenna enda suhtes kriitiline.

«Lähtuvalt sellest oli ka märksa pingevabam esineda,» on ta rahul, et sai lauluvõistlust rohkem nautida. Miks valiti «Supernoova», kui oli tunne, et see ei too võitu? «Ega siis alati pea võitma minema. See oli meie plaadi kõige parem lugu, me tahtsime seda rahva ette tuua ja esitleda seda võimalikult hästi,» selgitab Lenna. «Minu kui muusiku jaoks oli tähtis, et loo esitus kukuks hästi välja. Mis kohale ta lõpuks hääletatakse, see oli juba teisejärguline,» ei ajanud lauljatar esikohta taga. «Laulmine on minu töö ja ma tahan seda maksimaalselt hästi teha. Lava peal olles tundus, et see ka õnnestus.»

Lenna ise hoidis pöialt teiseks jäänud üllatusesinejale Super Hot Cosmos Blues Bandile. «Mina oleksin saatnud Eestit Eurovisionile esindama Janno Reimi, kes oli minu lemmik algusest peale, kuna see bänd suutis lagedale tulla millegi täiesti uudse ja värskega,» kiidab ta oma konkurente. «Paraku tuleb rahule jääda rahva valikuga.»

Kuidas Tanjal Eurovisionil läheb, on Lenna meelest võimatu ennustada, kuid ta ütleb, et Tanja on laval väga võimas! «Ta on tugev artist ja ma loodan, et tal läheb väga hästi,» hoiab Lenna «Eesti laulu» võitjale kindlasti pöialt.

Muidugi elas ta kaasa ka oma elukaaslasele Robert Vaiglale, kes esines Trafficu koosseisus ning napsas Lenna eest kolmanda koha. «Meie vahel ei olnud mingit rebimist, mul oleks ka väga hea meel olnud, kui Traffic oleks konkursi kinni pannud. Me ei ole isegi kodus selle kohta mingit kildu visanud. Tegime ainult seda nalja, et kui Robi oleks läinud Kopenhaagenisse, siis mina oleks temaga kaasa läinud, et teda toetada, ja kui mina oleks võitnud, oleks Robi kindlasti kaasa tulnud,» selgitab Lenna ja lisab, et muud arutelu sel teemal pole neil kodus olnud. «Kodus on palju teisi teemasid, millest rääkida,» ütleb ta ja tunnistab, et tahab nüüd ruttu koju, sest väike tütar ootab. «Kindlasti ei lähe ma kuhugi edasi tähistama, tahan koju lapse juurde.»