Foto: MATI HIIS
Inimesed
3. märts 2014, 07:00

Norman Salumäel kaasas olnud koer sai nimeks Marko Reikop (13)

«Mina vist pildusin erinevaid nimesid ja kuna see kutsikas oli jube uudishimulik, siis keegi ütles, et paneme Marko Reikop, sest Marko Reikop on ka hästi uudishimulik ja proovib igas «Ringvaate» saates erilist toitu, olgu selleks kas või küpsetatud vaglad,» selgitab Norman Salumäe, kuidas kutsikas, kes green roomis talismaniks kaasas oli, sellise nime sai.

Kutsikas Marko Reikop on Norman Salumäe talisman, kes leitud loomade hoiupaigast. «Käisime pärast proovi koos kõigi lavainimestega loomade hoiupaigas loomi jalutamas ja siis saime sealt endale mitu-mitu head uut sõpra ja otsustasime ühe sõbra meiega stuudiosse kaasa võtta,» selgitab Norman.

Keegi neist looma lapsendanud pole, kuid ürituse eesmärgina näeb Norman pöörata inimeste tähelepanu asjaolule, et loomade varjupaigastki võib leida väga armsaid ja ägedaid koeri. «Mõte on selles, et tema saaks endale armastava kodu,» loodab Norman. Talisman töötas tema sõnul väga hästi. «Meil oli lõbus! Ta lahutas meie meelt ja ma loodan, et meie olime ka talle head sõbrad!»

Loomade hoiupaigas kutsutakse Marko Reikopiks ristitud koera Pupuks. Praegu on kutsa seal tagasi ja tudub padja peal.