Foto: Denis Klero/Red Bull Content Pool
Saund
1. märts 2014, 11:40

RED BULLI MUUSIKAAKADEEMIA: infosessioonil astub üles Dorian Concept, näidatakse ka lühidokki

Täna kell 17 toimub von Krahlis Red Bull Music Academy infosessioon, mille läbiviijaks sel korral on Austria elektroonilise muusika imelaps ja produtsent Dorian Concept. Temaga liituvad akadeemia vilistlased DJ Quest ja DJ Sander Mölder.

Kohapeal näidatakse publikule esimest korda täispikka klippi "Eesti akadeemikud".

Balti riikidest ainsana on ka eestlased akadeemiasse pääsenud – kokku kuus andekat muusikut ja produtsenti: Dave Storm (Berliin 1998); Kaur Kareda (Cape Town 2003); DJ Quest (Seattle 2005); Madis Nestor (Barcelona 2008); Ki En Ra (Barcelona 2008); Sander Mölder (Madriid 2011).

Red Bull Music Academy on mitu nädalat kestev muusikakool, mis hõlmab erinevaid koolitusi, workshop'e ja stuudiosessioone oma ala absoluutsete tippude ja pioneeridega. Umbes kuu aja pikkuse perioodi vältel jagatakse teadmisi kõigis moodsat muusikat puudutavates valdkondades, kaasa arvatud muusikaajalugu, tootmine/produktsioon, tehnoloogia, äri. Lisaks osaletakse stuudiosessioonidel, ülesastumistel teles ja raadios, esinemistel klubides. Kuhjaga inspiratsiooni, uusi mõttekaaslasi üle maailma, muusikaelamused ja kogemustepagas, mida pole võimalik kuidagi teisiti ega kuskil mujal omandada. Möödunud aastate jooksul on akadeemia "õppejõududeks" olnud üle 500 kõige mõjukama tegija muusikaäris, kellel kõigil on olnud öelda oma oluline sõna moodsa muusika kujunemisel.

Kell 23 algab Krahlis sessiooni afterparty, kus Dorian Concept toob publikuni live etteaste. Lisaks astuvad üles kohalikud akadeemia vilistlased ja tulevased elektroonilise muusika legendid: Sander Mölder, Ki En Ra & Lauri Täht, Mr. Nestor, DJ Quest.