Brigita MurutarFoto: Mati Hiis
Saund
1. märts 2014, 10:00

TÄNA ÕHTUL: Eesti Laulu kuues tulemine, kelle saadame Eurovisionile?! (29)

Täna õhtul selgub Nokia kontserdimajas konkursi Eesti Laul 2014 võitja. Kell 21.35 ETVs algavat saadet juhivad Marko Reikop ja Henrik Kalmet. Humoorikates vaheklippides astub üles uus tõusev täht Vanamees.

Eesti Laulu produtsent Heidy Purga usub, et tuleb põnev finaal mitmeski mõttes. "Sellel aastal on meil esimest korda finaalis telefonihääletus avatud esimesest laulust alates. Loodame, et rahvas elab oma lemmikutele kirglikult kaasa terve saate vältel. Lõpptulemuse võib selline hääletussüsteem kindlasti põnevamaks muuta."

Purga sõnul sõltub kõik artistide veenvast esitusest just finaalsaate hetkel ning igal aastal on finaalsaade toonud võitja osas üllatusi.

Lugu / esitaja / autorid finaali esinemisjärjekorras:

1. "Laule täis taevakaar" /Brigita Murutar/ Rainer Michelson, Feliks Kütt
2. "Für Elise" /Traffic/ Stig Rästa, Silver Laas
3. "Search" /Norman Salumäe/ Norman Salumäe
4. "Resignal" /Wilhelm/ Lauri Kadalipp
5. "Supernoova" /Lenna/ Mihkel Raud
6. "Maybe-Maybe" /Super Hot Cosmos Blues Band/ Mati Sütt, Janno Reim
7. "Siin või sealpool maad" /Maiken/ Kadri Koppel
8. "Tule ja jää" /Kõrsikud/ Kõrsikud
9. "Amazing" /Tanja/ Timo Vendt, Tatjana Mihhailova
10. "Kui tuuled pöörduvad" /Sandra Nurmsalu/ Sven Lõhmus

Finalistidele lisaks on laval kolm säravat lastebändi: Põltsamaa Muusikakooli ansambel S&M's, Gustav Adolfi Gümnaasiumi ansambel Missulvigaon? ja Vanalinna Hariduskolleegiumi ansambel Rhythm of Adventure.

Finaali võitja valimisel saavad otsustavaks nii žürii kui rahva hääled. Rahvahääletuseks avatakse laupäevase finaali ajal alates esimesest laulust telefoninumbrid, kõikidel soovijatel on hea võimalus oma lemmikuid toetada. Numbrid leiab nii teleekraanilt kui võistluse kodulehelt.