UUS AMET: Kuigi lauljatar Jana Kask tegeleb nüüd ka koos äripartneritega loodud muusikaagentuuri igapäevatöö korraldamisega, on muusika ja bänd ikkagi esikohal. «Mõnda aega teeme veel Mai Skizoga plaati tutvustavaid kontserte, kuid vaikselt juba tegeleme ka uue loominguga, mis on praegusest kindlasti mingis mõttes erinev,» räägib Jana.Foto: Jelena Rudi
Inimesed
1. märts 2014, 15:00

Ärinaiseks hakanud Jana Kask: muusika on ikkagi esikohal

"Kuna muusikaagentuur on nii kõvasti minu lemmikala, laulmisega seotud, siis on mul hea meel, et saame aidata ka teistel inimestel oma loomingut salvestada ning nende ürituste ideid ellu viia," räägib lauljatar Jana Kask, kes teostab end nüüd ka ärivallas.

Hiljuti koos äripartneritega muusikaagentuuri Golden Age Entertainment loonud Jana tõdeb, et nende ampluaa on lai – stuudioteenustest ürituste korraldamise ja filmimuusika tegemiseni. Lauljatar hakkas kõigest sellest, mis puudutab muusikaäri, huvituma eelmisel aastal, kui oma bändiga plaati tegi.

"Sain siis osaleda lugude salvestamises ja miksimises, tänu sellele kohtasin toredaid inimesi, kellega koostööd teha," ütleb ta.

"Mõistsin, et on aeg teha ka midagi muud peale laulmise. Kui sind ümbritsevad head inimesed, kelle peale saad loota ning teha ühiseid projekte, siis ongi aeg laiendada oma suhtlusringkonda ning teha kõike head ja huvitavat, mis on muusikaga seotud."

Agentuuri igapäevatöö korraldamiseks vajalikud oskused on Jana omandanud oma lauljakarjääri jooksul.

"Kui esined, siis näed asja teist külge ehk kuidas ürituse korraldamine käib."

Jana tunnistab, et ärinaise ametist ei ole ta lapsepõlves unistanud, kuna juba esimese klassi tüdrukuna oli tema kindel soov muusikuks saada.

"Ma arvan, et lapsel on natuke liiga keeruline aru saada, mida mõeldakse ärimehe või -naise all," selgitab ta. Kuid uuest töökohustusest hoolimata peab Jana ennast ka praegu eelkõige ikkagi lauljaks.

Esimene suur ost oli Furby

"On inimesi, kellel on raha, ja on inimesi, kes on rikkad," tsiteerib lauljatar Prantsuse moelooja Coco Chaneli sõnu. Jana tunnistab, et raha ei ole temale kõige olulisem, kuid mida vanemaks ta saab, seda rohkem hindab ta enda teenitud raha. Aga kuidas teenis ta oma esimese taskuraha?

"Olin siis vist viiene, kui ma aitasin vanaemal suvilakooperatiivis piima müüa," meenutab ta. "Tasuks saadud raha panin oma hoiukarpi."

Jana on lapsena ka lilli müünud ning Tallinna vanalinnas turistidele postkaarte ja suveniire pakkunud. Lauljatar sõnab, et üks esimesi asju, mille jaoks ta raha kogus, oli rääkiv mänguasi Furby.

"Furby oli väga popp tol ajal ja kuna kõikidel mu sõbrannadel oli see, siis tahtsin mina ka. Mõni aasta tagasi leidsin selle mänguasja oma sahtlipõhjast ja minu koduloomad hakkasid seda lelu kartma," naerab Jana.

Aga kas lauljannal on ka praegu mõni soov, mille jaoks ta raha kogub?

"Ma usun sellesse, et oma unistustest ei tasu rääkida. Kui nad on juba ellu läinud ehk see on läbitud etapp, siis võib!"