PÜHAPÄEVANE PERESAADE: «Tõuse ja sära» läheb esimest korda eetrisse pühapäeva hommikul «Tähelaeva» asemel. Igasse saatesse kutsutakse üks tuntud pere ning esimesena astuvad televaatajate ette Koit Toome koos elukaaslase Kaia Triisa ja tütar Rebeccaga, kes püüavad skulptor Mare Mikoffi juhendamisel kuju voolida. Neile poseerib «Ringvaate» reporter Jüri Muttika.Foto: Ülo Josing / ERR
Tele
1. märts 2014, 15:53

MAIRE AUNASTE EI HOOLI REITINGUTEST: tahan teha rõõmsat saadet pühapäeval! (21)

"Olen kakskümmend aastat teinud saateid parimal eetriajal. See on väga kibe aeg: oled eetris ja peas vasardab mõte, et konkurendid võitlevad samal ajal vaatajanumbrite pärast. Prime time on kõige närvesöövam aeg eetris olla, õnneks saan teha nüüd pühapäeval peresaadet," on teletäht Maire Aunaste rahul, et tema uus telesaade "Tõuse ja sära" on eetris pühapäeviti.

Aunaste sõnul ei saa teha saateid vaid mõtte ja eesmärgiga, et sellel oleksid hiiglaslikud vaatajanumbrid.

"Ma ei tee saadet reitingute pärast, vaid vaatajatele!" kinnitab ta tuliselt.

"Viis või kuus aastat tagasi ütlesin esimest korda, et tahaks teha pühapäeval rõõmsat saadet ja olen väga õnnelik, et sain nüüd selle eetriaja ja võimaluse teha teistmoodi saadet. Pealegi on mulle saate tegemiseks antud vabad käed."

Aunaste lisab, et tema ekraanilt kadumine argipäeviti ei tähenda talle midagi halba.

"Igal saatel on oma aeg. Oleks ju totter teha "Prillitoosi" esmaspäeval kell seitse õhtul. Pühapäevahommik on selle saate jaoks kõige parem aeg. Pealegi ei ole Reet Linna saade vaid vanuritele, seda vaatab hea meelega ka rokkar Tanel Padar," toob Aunaste värvika näite.

"Rääkisime just Reedaga, et meie saated lähevad nüüd eetrisse üksteise järel ning tema vaatajad jäävad ka mulle ja vastupidi. Mida tugevamad saatejuhid järjest eetris on, seda parem," leiab Aunaste.

"Olen liiga mugav, et teha saateid iga päev."

Eesti televisiooni grand lady tunnistab, et ei unista igapäevasest saadete tegemisest. "Ma olen liiga mugav, et teha saateid iga päev. Ma imetlen näiteks "Ringvaate" ja eelkõige "Terevisiooni" meeskonda, kes suudavad olla viis päeva nädalas otse-eetris. Ma ei saa aru, kuidas nad veel elus on? Müts maha nende ees!" kiidab ta nooremaid kolleege.

"Ma olen teinud ühte ja sama saadet mitu aastat järjest, näiteks "Reisile sinuga". Tõtt öelda ei tahaks ma enam selliseid aastast aastasse kestvaid projekte ette võtta, kui ma tunnen, et tammun ühe koha peal. Kui asi on ennast ammendanud, siis peaks olema piisavalt julgust see lõpetada," ei soovi Aunaste kramplikult ühte ja sama saadet teha. Samas ta loodab, et "Tõuse ja sära" kestab ikkagi kaua.

"Häid toimetajaid on väga raske leida."

Aunaste uues meeskonnas on ühe toimetajana televisioonist ligi kümme aastat kadunud olnud telesaatejuht Karmel Eikner, kes tegi kunagi kultuurisaateid. Aunaste sõnul tuli mõte kutsuda saate toimetajaks Karmel Eikner ETV peatoimetajalt Heidi Pruulilt.

"Häid toimetajaid on väga raske leida. Otsisin kogemustega inimest, kes suudab välja käia ideid, suhelda inimestega ja on kiire tegutsemisega. Oleme praegu ühe saate valmis saanud ja koostöö on sujunud," leiab Aunaste, et endine telesaatejuht saab toimetajatööga väga hästi hakkama. Küsimusele, keda sooviks Aunaste vanadest tegijatest uuesti teleekraanidel näha, vastab Maire, et tema näeks hea meelega Reet Oja tagasitulekut.

"See, et Reet on televisioonist kadunud, on eelkõige suur kaotus vaatajatele," sõnab Aunaste. "Tema võiks tõesti üllatada ja tagasi tulla."