Karmel EiknerFoto: Liis Treimann / Postimees
Tele
1. märts 2014, 21:40

Karmel Eikner sukeldus pika pausi järel teletöösse (6)

"Teletööle naasmine on natukene hirmus küll, sest olen ligi kümme aastat sellest eemal olnud, kuid ma usun, et kõik läheb hästi – Maire Aunaste seljataga on turvaline olla," on endine telesaatejuht Karmel Eikner rahul toimetajatööga tele-diiva uues saates "Tõuse ja sära!".

Perele ja rõivaärile pühendunud Eikner, kes oma sõnul on varemgi televisioonist tööpakkumisi saanud, nõustus pühapäevasest saatest "Tõuse ja sära!" osa võtma, sest talle meeldivad nii saate temaatika kui ka saatejuht.

"See on üks mõnus ja õige saade, mis rõhutab perekonnaväärtusi," ei kahelnud ta korrakski oma otsuses tööpakkumine vastu võtta.

"Me ei püüa oma saadetes mingit intriigi otsida ja pommuudistega lagedale tulla, teeme lihtsalt positiivset saadet," ütleb Eikner, et kõik telešõud ei pea olema skandaalsed, tuleb käsitleda ka lihtsaid ja inimlikke teemasid.

Ettepaneku saatega "Tõuse ja sära!" liituda tegid Eiknerile ETV peatoimetaja Heidi Pruuli ja Maire Aunaste, keda ta tööalaselt peab oma suureks eeskujuks.

"Kui ma alles plikana ETVsse tööle läksin, tegutsesid seal veel Urmas Ott, Vahur Kersna ja loomulikult Maire Aunaste, vaatasin neile alt üles, ja tunnen siiamaani, et mul kohutavalt vedas, sest sain olla nende kolleeg. Nendelt on palju õppida," meenutab Eikner.

"Praegu olen väga rahul, et sain töö kaamera taga, minu meelest poleks olnud päris õige pika pausi järel kohe saatejuhi rolli naasta. Läksin kaadri taha teadlikult!" ei kiirusta kümneid maailmakuulsusi intervjueerinud Eikner teleekraanil särama.

"Ma ei välista, et ma soovin saada kunagi taas saatejuhiks, kuid mitte veel," lisab ta.

"Alguses arvasin, et saate tegemine ei võta nii palju aega, nagu see on praegu juhtunud," kõneleb Eikner.

"Pere oli kõigepealt heitunud, et mind ei ole enam nii palju kodus, aga tegelikult on lapsed juba piisavalt suured, poeg käib VIII ja tütar IV klassis. Nende koolipäevad ja trennis käimised võtavad suurema osa päevast ning ma leian, et ma ei pea enam terve päev vaid pereasjadega tegelema. Olen alati lastele selgitanud, et igal inimesel peavad olema omad huvid ja tegemised."

Värske saatetoimetaja koostöö Maire Aunastega on tema sõnul siiamaani sujunud.

"Tööpäevad on kohati väga tempokad ja saate salvestamise päevad pikad, kuid kõik on hästi edenenud," on Eikner uue tööga ülirahul.