POPID POISID: Väliselt rokkansamblit meenutavale poistebändile meeldib endale pigem popmuusikapalasid mängida. «Ma olen katsetanud ühte koma teist, aga kuna meil on saksofon kambas, siis vahel ilmub repertuaari ka natukene džässi,» tunnistab juhendaja Janno, kuid lisab, et õpilasi ajab tavaliselt sõna džäss hirmust värisema. Pildil (vasakult) Kevin, Aleksander, Karl-Kristian, Ralf Joosep ja Karl Mattias.Foto: ARNO SAAR
Inimesed
1. märts 2014, 16:00

Gustav Adolfi muusikakooli poistebänd: tahaksime Taukari kampa kutsuda (3)

Kuigi Gustav Adolfi muusikakooli (GAM) poisteansambel on tegutsenud alles kaks aastat, on bändimehed vaatamata noorele eale pillimänguga tegelnud palju kauem. Bändi juhendaja Janno Trumpi sõnul on mitu poissi lausa multiinstrumentalistid.

"Bassimees Aleksander ja trummar Karl-Kristian õpivad ka klaverit ning kitarrist Karl Mattias bassi," tõdeb juhendaja. "Põhimõtteliselt mängivad kõik ka plokkflööti," lisab kitarrist.

Siiani on poiste esinemised olnud enamasti koolis, aga mõned poistest on juba korra ka suurele lavale sattunud. Nimelt astusid bändi klahvpillimängija Kevin, laulja ning saksofonist Ralf ja Karl Mattias mõned aastad tagasi üles "Pink Floyd T.R.I.B.U.T.E" kontserdil Nokia kontserdimajas.

"Alguses natukene kartsin, aga kui laval oled ja feeling on sees, siis edasi on mõnus," kirjeldab kitarrist Karl Mattias suure lava kogemust.

Noored muusikud on esinedes juba ka mõningaid viperusi kogeda saanud. Näiteks eelmisel kevadel toimunud välikontserdil hakkas enne poiste etteastet vihma sadama ning kui bänd alustas, jooksis publik varju alla.

"Sellepärast ei olnud meid eriti kuulda," ütleb Karl Mattias.

"Kui ma mängisin ühes teises bändis, siis meie loo ajal jooksid väiksed lapsed ringi ja tõmbasid mu klaveril juhtme tagant ära," meenutab Aleksander, kuidas tema pillimäng kord poolikuks jäi.

Poiste juhendaja usub, et bändi tulevik on suur ja helge, kui neil vaid jätkuks seda indu ja jaksu.

"Nad kõik tegelevad viiesaja erineva asjaga – Karl Mattias mängib jalgpalli, Aleksander purjetab, Kevin tegeleb kergejõustikuga, Karl-Kristian mängib tennist ning lisaks kõigele õpivad kõik mitut pilli. Seepärast loodan vaid, et neil on tulevikus aega ka bändiga tegelda."

Kuna enamasti viljeleb poistebänd tuntud poplugusid, valisid nad "Eesti laulule" Karl-Erik Taukari loo "Seitsme tuule poole".

"Meil oli see lugu juba ammu mõttes ja nüüd oli võimalus see teoks teha," sõnab juhendaja Janno. Poisid tahtsid isegi, et Taukar tuleks nendega koos lavale laulma, kuid kuna vanusepiiriks oli 12 eluaastat, siis see ei õnnestunud.

"Aga kui me seda lugu edaspidi mängime, siis on raudselt plaan ta kampa kutsuda," kinnitab mees.

"Eesti laulu" tarvis on poisid ka ligi kuu aega stilisti juures käinud, mistõttu nad lubavad, et näha saab nii värvikaid kostüüme kui šõud.

Gustav Adolfi muusikakooli poistebänd

GAMi ansamblisse kuuluvad Aleksander Kuusik (basskitarr), Karl Mattias Arulepp (kitarr), Karl-Kristian Kõrts (trumm),

Kevin Kaldalu (klahvpill) ning Ralf Joosep Kask (laul ja saksofon).

Lemmiklugu: Josef Zawinul "Mercy, mercy, mercy"

Eeskujud: Rasmus Rändvee, Karl-Erik Taukar, Norman Salumäe

Tipphetk: esinemine koos Norman Salumäega möödunud kevadel.

Tulevikuunistused: Ralf Joosep tahab saada kas sportlaseks, golfimängijaks või muusikuks, Kevin autodisaineriks ning Karl Mattias usub, et ta on nagu Rod Stewart – algul jalgpallur ja pärast muusik. Teiste arvates on veel vara nii kauge tuleviku peale mõelda.

Eesmärk "Eesti laulul": näidata ennast suuremale rahvale.