NIMIOSAS: «Ooperit ei ole ma kunagi varem laulnud. Olen küll mitmes muusikalis kaasa teinud, aga see on hoopis midagi muud,» tunnistas Matvere enne esimest korda, kui tal tuli Sandri rolli ise lauldaFoto: Aldo Luud
Inimesed
28. veebruar 2014, 07:00

Marko Matvere: "Tegelikult armastan ma muusikat, teatrit ma armastan palju vähem." (5)

"Ma lihtsalt armastan ooperit, aga pean ütlema, et armastan mitte üksnes ooperit," ütleb Marko Matvere, kes tõi mullu lavale oma neljanda ooperilavastuse.

"Ma lihtsalt armastan ooperit, aga pean ütlema, et armastan mitte üksnes ooperit," ütleb Marko Matvere, kes tõi mullu lavale oma neljanda ooperilavastuse.

"Tegelikult on nii, et ma armastan muusikat, teatrit ma armastan palju vähem. Mulle meeldivad suured hääled ja ausalt öeldes kuulan parema meelega inetut ooperiaariat inetu inimese inetus esituses, kui popmuusikat, mis on hästi esitatud. Kui on valida."

Möödunud aasta oktoobris tõi Marko Vanemuise teatri lavale Tauno Aintsi ooperi "Rehepapp", mille nimiosa on ta nüüdseks laulnud kaks korda. "Ooperit ei ole ma kunagi varem laulnud, olen küll mitmes muusikalis kaasa teinud, aga see on hoopis midagi muud," lausus ta enne esimest korda, kui tal tuli Sandri rolli ise laulda, teatrikohtumisele kogunenud publikule.

Nüüd tunnistab ta, et lootis pärast "Rehepapi" esietendust, et töö on lõppenud. Läks teisiti. "Õppisin sellesse rolli sisse teatri palvel," lausub Marko, kel tuli mõneks ajaks Tõnis Mägilt osa üle võtta.

"See, kas Tõnis veel mängib või mitte, on tema otsustada. Mina ise arvan, et mina sellesse osasse hästi ei sobi, olen liiga noor ja liiga kilu vend."

Edasi lugemiseks: