ESIMENE: Kui «Eesti laulu» teises poolfinaalis astus Brigita lavale viimasena, siis finaalis tuleb tal võistlustulle minna esimesena. Neiu on esinemisjärjekorraga rahul.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
27. veebruar 2014, 08:00

Brigita Murutar avab "Eesti laulu" finaali: väga hea, ei pea terve õhtu närveerima (34)

"Tore on esimesena üles astuda – saab kohe ruttu kaelast ära ja ei pea terve õhtu närveerima," ütleb Brigita Murutar, et tal on hea meel laupäeval toimuvas "Eesti laulu" finaalis võistelda just esimesena.

Poolfinaalis astus Brigita lavale aga hoopis viimasena. Muusikud ütlevad, et viimane lugu jääb kõige paremini meelde.

"Viimane jääb meelde küll, aga esimesel on pärast oma esinemist hea kerge – teised närveerivad, aga temal on tehtud," ütleb Brigita.

Möödunud nädala lõpus kirjutas Elu24, et Brigita olla pärast üht "Eesti laulu" proovi kokku kukkunud ja pea nii õnnetult katki löönud, et haava tuli minna traumapunkti õmblema.

"See lugu oli pastakast välja imetud! Ma kukkusin kokku küll, aga mitte proovis," paljastab Brigita asja tagamaad.

"See oli tingitud sellest, et mul on madal vererõhk, olin tol hetkel vähe söönud ja üleväsinud," ütleb ta ja lisab, et kukkus kokku täiesti proovivälisel ajal ja kodus.

"Pea oli natuke katki küll, aga õmblemas ma ei käinud. Tegemist ei olnud lõikehaavaga, vaid pigem nägi see välja nagu mõlk ja seda ei saa õmmelda," selgitab ta.

Brigita tunnistab, et praegune kiire elutempo väsitab teda päris korralikult.

"Karta on, et see erineb olulisel määral minu tavalisest rutiinist ja on üsna närvesööv. Tol korral oligi nii, et mul oli kolme päeva pärast tulemas ülesastumine "Terevisioonis" ja sain teada, et kokkusaamine Anu Saagimiga (Elu24 toimetuses toimunud otseülekande tarbeks – K. T) on nädal aega varem, kui olin arvanud. Ma olin sel hetkel päris närvis, kuna ma polnud varem otse-eetris olnud. See oli minu jaoks väga suur edasiminek ja ajas mind ehk pisut endast välja," lahkab ta õnneliku õnnetuse tagamaid.

Praegu on Brigita tervisega kõik hästi ja tüdruk jagab end kooli, bändiproovide ja triatlonitreeningute vahel.

"Iga päev käin koolis, kohe pärast kooli on bändiproov ja siis trennid ka," räägib ta oma päevaplaanist. Õnneks on kogu ta elu koondunud Tartusse ja bändiproovide pärast Tallinna ja Tartu vahet sõitma ei pea.

Milline saab olema lavaline väljanägemine laupäevases finaalis, Brigita veel ei tea. "See põhjustab taas natuke peavalu, et ma ei tea, mis seal saama hakkab. Aga laul laulmata ei jää. Olenemata, millised me välja näeme, laulu püüame esitada ikka nii hästi, kui suudame."

Finaaliärevus tüdrukut veel kinni püüdnud ei ole.

"Ma arvan, et see jõuab kohale natuke hiljem. Õnneks on mul praegu nii palju tegevust, et ei saa sellele väga mõelda ka."

Ega Brigitat ei kimbuta ometi unepuudus ega õudusunenäod?

"Uni on mul ka täitsa hea, sellega pole kunagi probleeme olnud," naerab ta.

 

Finaali esinemisjärjekord

1.«Laule täis taevakaar» / Brigita Murutar / Rainer Michelson, Feliks Kütt

2. «Für Elise» / Traffic/ Stig Rästa, Silver Laas

3.«Search» / Norman Salumäe / Norman Salumäe

4. «Resignal» / Wilhelm / Lauri Kadalipp

5. «Supernoova» /Lenna/ Mihkel Raud

6.«Maybe-Maybe» / Super Hot Cosmos Blues Band / Mati Sütt, Janno Reim

7.«Siin või sealpool maad» / Maiken / Kadri Koppel

8. «Tule ja jää» / Kõrsikud / Kõrsikud

9.«Amazing» / Tanja / Timo Vendt, Tatjana Mihhailova

10.«Kui tuuled pöörduvad» / Sandra Nurmsalu / Sven Lõhmus