HARJUVAD ÜKSTEISEGA: «Eks me veel harjume üksteisega, kombime piire ja uurime, mis masti naistega tegu on,» ütleb Adeele (vasakul), kuidas klapib uus peategelaste kolmik, kuhu peale tema kuuluvad veel ka Freyat kehastav Elina Reinold (keskel) ning Marioni mängiv Kadri Adamson. Foto: TV3
Inimesed
27. veebruar 2014, 07:00

"Kättemaksukontori" uus liige: eks me veel harjume, kombime piire (5)

"Lähedased ja perekond tulevad alati enne karjääri. Ka minu kehastatav Kirke usub sellesse tegelikult, kuid miskipärast surub seda kõige ilusamat endas alla," räägib populaarse krimisarja "Kättemaksukontor" uus näitleja Adeele Sepp, mis läheb tema kehastatava tegelaskuju Kirke juures vastuollu tema isiklike põhimõtetega.

Detsembris šokeeris "Kättemaksukontori" fänne teadaanne, et sarjast lahkub Häidit kehastanud Elina Pähklimägi. Mõni aeg hiljem anti teada, et sarja ridadesse astub tema asemele noor näitlejatar Adeele Sepp.

Juba täna õhtul näebki sarja uue hooaja avaosa, kus pildile kerkib äsja politseikooli lõpetanud nooremuurija Kirke Klein, kelle ülimaks unistuseks on pääseda operatiivtööle mõrvagruppi.

"Lõpuks avanebki tal selleks võimalus ja hooaja alguses näeme teda Rainis Sõbra paarilisena, kuid liigse ülipüüdlikkuse tõttu sooritab ta teo, mille pärast ta politseist vallandatakse," avaldab stsenarist Mihkel Ulman.

"Hiljem pakub Kirkele tööd Freya. Kirke on kaunis ja väga naiselik, kuid ka liigselt äärmustesse kalduv ja teatud mõttes vaimne huligaan, nii et Marionil, kes pärast Häidi lahkumist juba mõnusat rahu nautis, ei saa Kirkega kergem olema."

Adeele iseloomustab "Kättemaksukontorit" omadussõnadega "kaunis", "hoogne", "verine". Sarjakarussell hakkas neiu sõnul pöörlema sellise hooga, et emotsioone, mida uue hooaja filmimisega seoses meenutada, on liigagi palju.

Adeele põhitöökohaks on seni olnud Viljandis asuv Ugala teater.

"Põnev on avastada üha enam erinevusi töös teatrilaval ja kaamera ees. Ja juba on tunda, kuidas maanteest Viljandi ja Tallinna vahel kujuneb vaikselt mu spetsialiteet," muigab ta.

Adeele ütleb, et tal on oma tegelaskuju maksimalismist õppida väga palju.

"Kirke hämmastab mind oma püüdlikkuse ja põhjalikkusega, mis aga kohati kaldub totaalsesse pedantlusse," räägib ta, mida enim hindab.

Adeele loodab, et Kirkega juhtub sarjas ka midagi tõeliselt läbiraputavat.

"On see siis mõni ohtlik olukord, keeruline väljakutse või hoopis eriline inimene. Tahaks tuua teleekraanile ühe loo neiust, kes leiab endas tõelise rahu ja harmoonia ja lõpetab näiteks hoopis taluperenaisena – relvadest, luksautodest ja muust pinnapealsest tagasi maaharimise ja eheduse juurde," fantaseerib Adeele, mis soovitusi ta stsenarist Mihkel Ulmanile annaks.

"Ma täitsa kujutan Kirket ette traktoriga mööda põldu sõitmas, lapsi kasvatamas ja kitsi lüpsmas. Oleks see vast seiklus!"

Kui Elina Reinold värvati sarja pärast kümneminutilist telefonikõnet, siis Adeele on Publikule rääkinud, et ka tema sai sama pika kõne, kuid palus veel pisut mõtlemisaega.

"Mulle oli oluline läbi mõelda, kuidas elu nõnda korraldada, et töö "Kättemaksukontoris" teatritööle jalgu ei jääks ja vastupidi."

Ühtlasi arutas ta pakkumist oma lähedastega ning küsis, mida arvab asjast Adeele isa, et neiu vabadel päevadel koju minemise asemel hoopis pealinna põrutab.

"Ma annan endast kõik, et perekond mind ainult televiisori vahendusel ei näeks."

Adeele tunnistab, et nõustus sarjas osalema eeskätt geniaalse võttemeeskonna pärast.

"Imetlusväärne, et kuigi möödunud on tervelt kümme hooaega, ei ole tegijatel kadunud lust ja teotahe, mis on igasuguse töö tegemise aluseks."