TANTSULÕVIST VANAISA: Mullune aasta vanaisa Lembit Võtti käis presidendi vastuvõtul oma kõige vanema lapselapsega. Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
27. veebruar 2014, 07:00

Aasta vanaisa: oleksin vastuvõtul rohkem tantsida tahtnud (3)

"Nii mulle kui ka lapselaps Edvigile meeldis presidendi vastuvõtt väga. Tantsida oleks ainult rohkem tahtnud, aga lapselaps ütles, et tal jäävad jalad haigeks," naerab mullu aasta vanaisaks valitud Lembit Võtti. Suuri ettevalmistusi nad vastuvõtuks ei teinud.

"Muidugi polnud mul tumedat ülikonda, pidin selle endale ostma. Ja lapselapsele kleidi," tunnistab Lembit Võtti.

Meelde jäid talle pidulikust õhtust presidendi tugev käepigistus, lapselapsega tantsimine ja tuntud inimestega klaaside kokkulöömine.

"Tuttavaid nägusid oli palju, aga otseselt ma kedagi ei tundnud – mina tean neid ju ainult teleekraanilt," muheleb vanahärra.

"Aga ma lõin pokaali kokku kindral Ants Laaneotsaga ning ajasin juttu näitleja Jüri Vlassovi ja Rakvere endise linnapea Toomas Varekiga." Just tänu viimasele Lembit Võttist aasta vanaisa saigi.

Kuna vanahärra oma sõnul musikaalne inimene pole, siis oli ta vabariigi aastapäeva kontserdi suhtes algul skeptiline, kuid see üllatas teda meeldivalt. Presidendi kõnega ta aga päris rahule ei jäänud.

"Saan aru, et kõik liigub sinna infotehnoloogia kanti, aga mulle ei istunud, et tükk aega ainult sellest räägitigi," ütleb Lembit Võtti.