UHKE JA LEIDLIK: Kunstnik Vladimir Anšoni abikaasa teab, kuidas šikk välja näha.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
27. veebruar 2014, 07:00

Kunstnik Vladimir Anšoni abikaasa: just tema käis peale, et karusnahka kannaksin! (7)

"Abikaasa käis mulle peale, et kannaksin presidendi vastuvõtul karusnahkset kraed. Tema sõnul sobib see suurepäraselt minu hõbedakarva juustega," meenutab vene kunstniku Vladimir Anšoni abikaasa Nadežda, kuidas ta presidendiballile minemiseks riideid valis.

"Püüdsin olla õhtutualetti valides leidlik: kasutasin 6–7 aastat tagasi butiigist ostetud kleiti, mida olin varem vaid paar korda kandnud, tõmbasin kätte olemasolevad pidulikud kindad ja tellisin kohalikelt meistritelt pisikese musta kübara. Abikaasa käis mulle peale, et kannaksin presidendi vastuvõtul karusnahkset kraed. Tema sõnul sobib see suurepäraselt minu hõbedakarva juustega," naerab Nadežda.

"See hõberebasenahast krae on mind varemgi välja aidanud ning lisanud riietusele erilist hõngu. Minu meelest sain ma väikese vaevaga kokku toreda kostüümi, milles ma tundsin end väga hästi," jäi Nadežda valikuga rahule. Tema sõnul veetsid nad abikaasaga Pärnus suurepärase õhtu.

"Meile väga meeldis kontserdisaalis valitsev atmosfäär – see oli aval, sõbralik ja helge. Kahjuks me ei kohanud seal palju tuttavaid, kuid neid muusikuid ja näitlejaid, keda nägime, tervitasime kallistustega," meenutab Nadežda.

"Tunnistan, et minu jaoks oli väga liigutav hetk, kui me presidendipaariga kohtusime ja kätlesime. Nad jätsid väga meeldiva ja inimliku mulje. Ma nägin nende pilkudes südamlikkust ja veidi ka väsimust," arvab kunstniku abikaasa.

"Kontsert oli meie jaoks veidi üllatav ja teistsugune ning selles oli Eesti rahvale omast huumorit," naerab Nadežda.

"Õhtu oli aga suurepärane: lõime tantsu, jõime veini ja maitsesime imelisi suupisteid. Aga sellega meie Pärnu-reis ei lõppenud, jäime suvepealinna ka ööbima," otsustas abielupaar pidupäeva pikemaks venitada.

"Nautisime hommikusööki, käisime saunas, siis läksime linna peale ja mere äärde jalutama, otsisime tuttava näitleja soovitusel üles ka kohviku ühel kõrgel korrusel, istusime seal ja nautisime merevaadet. See oli üks imeline reis ning me saabusime tagasi pealinna alles järgmise päeva õhtul," nautisid Anšonid pidupäeva.