Inimesed

Eesti mängufilmi ajalugu algab valimispilaga. Ainsana maailmas! (3)

LISA KOMMENTAAR

See film on samalaadne ajaloovõltsimine nagu Laari raamatud Eesti vabanemisest27. veebruar 2014, 09:12
See oli üks esimesi "rahvuslaste" üritusi ajalugu ümber kirjutada. Vaatame kas või tegelasi.
Brackmann (teadmiseks artikli autorile: Brackmanni eesnimi oli mitte Otto, vaid Oscar) oli pikaaegne populaarne ja hinnatud Pärnu linnapea, keda austasid nii sakslased kui ka eestlased. Karu jällegi oli puhas aferist, hingelt kaabakas, kes tegutses järjepanu ebaausate võtetega ja valedega, peaasi, et sai tüli üles puhuda. Tihti tegutses ta koos punastega.
Niiviisi keedeti kokku võltsingutel põhinev film, mis sobis vaid agressivsetele rahvuslastele.
Ajalugu peab tõele põhinema! Ei maksa taolisi võltsinguid haipida.
Pärnu ajaloolane.
TartuKuriVaim27. veebruar 2014, 09:08
Tuu om äge vilm. Eriti tore on tuu, kuis Meie Mats vilmi lõpus poliitikuhärrale tuupi teeb ja jalaga tagumenti annab. Ma annaks meie omadele kaa!!!! :))))) Eriti Kallasele!
totu27. veebruar 2014, 07:52
Nii filminduse areng,mis algas Karujahiga ning sujus läbi aegade igasuguste jahtidega,sõltuvalt riigikorrast,jahimeestest ning ning paljuski lipuvärvidest,oli pikalt siiski üksnes film,kas siis komöödia,tragöödia,enamasti küll tragikomöödia.Nüüd aga,aastal 2014,on tragikomöödiline filmindus kolinud stuudiotest riigikogusse,esindades suurel hulgal enamlaste-kommunistide absurdihuumorit kõrgel tasemel,seda küll eestimaalaste naha peal,kaasates benderlikult nii sabasid kui sõrgu.