Foto: tartujazzclub.ee
Saund
26. veebruar 2014, 09:49

Marju Marynel Kuut: "Kamoon! Pole siin ju mingit skandaali!" (6)

Paar päeva tagasi jagas lauljanna Marju Kuut ehk nüüdne Maryn E. Coote oma Facebooki seinal Tartu Jazz Clubi teadaannet, et toimumas on "Elleri stiilipäev: Tribute to Marju Marynel Kuut" ning viskas iroonilist nalja: "Inimest, kellele see Tribute – polegi kohale kutsutud. Cool!". Seda, et tegu on Heino Elleri Tartu muusikakooli õpilaste üritusega, ei lugenud esimese hooga kontserditeatest välja lauljanna ise ega ka tema sõbrad-tuttavad. 

"Marju ees ma vabandasin, et tegu on meie õppeprogrammi osaga ning me õpetame lapsi niimoodi – et nad teaksid, kes on eesti artistid," ütles Heino Elleri Tartu muusikakooli rütmimuusika osakonna juhata ning Tartu Jazz Clubi programmijuht Oleg Pissarenko, et tegu polnud klassikalise lugupidamiskontserdiga tuhandetele vaatajatele mitmes linnas, vaid laulutudengite õppetööga väikses jazziklubis. "See on ju Elleri kooli väike kontsert, klubi üle 100 inimese ei mahuta. Just rääkisin Marjuga, kirjutasin ka tema fänniklubile selgitava kirja."

Pissarenko lisas, et lauljannale kutse saatmata jätmine oli mõistagi viga, aga nüüdseks on olukord klaaritud. 

Esmaspäeval oli lauljanna Facebooki seinale ilmunud uus ja märksa leebem tekst: "Hei, rahvas! Ma pole kurb ega ka kibestunud!!! Asi pole ju kutsumises niisama, sest ma ei saakski sinna minna, kuid oli lihtsalt üllatav näha oma seinal sellist teadet, ilma ka isikliku kontakteerumise korraldajatelt. Olen harjunud nägema neid tribüüte, mis välismaal toimuvad ja sellepärast olingi üllatunud." 

Eile mõni tund vastu Elleri kooli õpilaste kontserti lausus lauljanna kontserdi kohta, kus Tartu noored talendid esitasid eesti bossa-haldja, "jazzi-kuninganna" ja "funky-leedi" laule, mis pärinevad tema loomingulise tee eri perioodidest, et tüliõuna pole ollagi:

"Kamoon! Pole siin ju mingit skandaali! Inimesed pööravad ise asja skandaaliks. Ma olin lihtsalt üllatunud sellise pealkirja üle, kuna see viitab millelegi muule. Nad oleks pidanud ise lihtsama pealkirja sellele panema. Näiteks "Õpilased esitavad MMK loomingut" – oleks ju küll olnud. Aga – olgu neil hea kontsert!"