KALLI-KALLI: Kihnu Virvel oli juba varakult plaanis, et kallistab presidendipaari sel korral kohe eriti kõvasti. Foto: Andres Putting/Delfi
Presidendiball
26. veebruar 2014, 07:00

Kihnu kombe kohane hellusehetk (28)

"Mamma oli seekord plaani võtnud, et kaisutab presidendipaari kohe kõvasti," kinnitab Kihnu Virvega koos presidendi vastuvõtul käinud lapselaps, et kaisutust oli korralikult plaanitud.

"Ta on ka eelmistel aastatel vabariigi aastapäeva vastuvõtul presidenti ja tema prouat kallistanud, aga seekord tahtis ta seda teha kohe korralikult," räägib vanaemaga varemgi presidendi vastuvõtul käinud Reena Laos. "Kuna meil Kihnu saarel on see kombeks, siis arvas ta, et on hea mõte. Mõnes mõttes võib seda nimetada selliseks hellusehetkeks!" Reenal on hea meel, et presidendipaar Kihnu laulumemme ka sama soojalt vastu embas. Millest Kihnu Virve koos presidendipaariga vestles, jätab Reena enda teada: "See jäägu pigem omavahele."

Kutset presidendi vastuvõtule peab ta suureks auks. "Jõnks käis kohe südame alt läbi, kui kutse saime," ütleb Reena ja räägib nii enda kui ka vanaema eest, et pidulikust sündmusest on neil ainult head muljed.

"Seda ei oskagi sõnadesse panna, mis tunne see on, kui saab kohapeal vahetult kuulata presidendi kõnet, näha naeratavaid nägusid, eeskava ja kõiki neid ilusaid kleite," õhkab Kihnu pereansambli liige. "Kohtad inimesi, keda tavaliselt näed ainult telekas. Kõik naeratavad, kallistavad ja soovivad palju õnne."

Ta räägib, et Pärnu kontserdimaja plussiks oli see, et seal ei valgunud külalised maja peale laiali, vaid olid rohkem koos ja suhtlesid palju. "Ka meile tuldi juurde, tervitati, räägiti juttu. Ja kallistati, kallistati," räägib Reena ja lisab, et neil jäi hinge väga ühtne ja kokkuhoidev tunne.

Kihnu külalistele tegi rõõmu seegi, et saarerahval oli Pärnusse lähedale tulla. Kihnu laulikud olid küll mandrile sõitma asutades veidi murelikud, kas meri on ikka rahumeelne ja reisijad üle laseb. Lasi küll. Aga sõit võeti igaks juhuks siiski ette juba paar päeva varem. Suurele maale jõudes veedeti musitseerides aega Kukerpillidega, kellega koos Järsumäe Virve pereansambel läheb märtsis kontserdituurile.