VALMIS: Kurnav töö on seljataga ja «Euro­eufooria» režissöör Ermo Säks võib seebimullide keskel rahul olla. Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
22. veebruar 2014, 08:00

"Euroeufooria" režissöör: ise ma Eurovisioni ei fänna (4)

"Viiepallisüsteemis paneksin hindeks kuue," teeb oma värske teose, Eurovisioni lauluvõistlustest rääkiva dokumentaalfilmi "Euroeufooria" autor Ermo Säks, oma teose üle nalja. "Eks see ole selline oma beebi sündroom."

Säksi sõnul tähendas filmitegemine ligi 20tunniseid tööpäevi. "Ilma naljata kohe: tööd oli rajult!" ütleb režissöör. "Materjali läbivaatamine, monteerimine ja nii edasi," loetleb ta. Kui võttegrupp jõudis lõpuks Rootsist koju, veetsid nad järgnevad mitu päeva kodus magades, lesides ja mitte midagi tehes. "Lihtsalt varem tuli kogu aeg tööd teha," meenutab Säks.

"Eurovision on ka selline üritus, et ei saa võtta endale suhtumist, et küll ma hiljem teen edasi. Pealegi oli endalgi tahtmine kõike näha. Mind üllatas väga, et Eurovisionist endast on tohutult palju räägitud, aga selline lahutamatu osa nagu fänlus on jäänud täiesti puudutamata," selgitab ta.

Resultaadiga on Säks vähemalt rahul – mustade variantide läbivaatamisel saadud kriitika võeti arvesse ja tulemus sai isegi parem kui oodatud.

Mingiks eriliselt andunuks lauluvõistluse austajaks Säks end tegelikult ei pea. "Ma ei ole olnud Eurovisioni fänn varem ega ole seda ka praegu."