Beyonce.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
21. veebruar 2014, 07:00

Beyoncé, ise teenid miljoneid, kuid nelja-aastasel poolvennal lased vaesuses virelda? (24)

Et popidiiva Beyoncé isa Matthew Knowles keeldub oma nelja-aastast abieluväliselt saadud poega Nixonit toetamast, peab poisi ema Alexandra Wright tulema kuus toime 300dollarilise sotsiaaltoetusega ja ostma süüa toiduabikaardiga. Beyoncé, kes teenis mullu 53 miljonit dollarit, ei taha väikesest poolvennast kuuldagi.

Võiks mõelda, et lauljataril on kaheaastasele tütrele Blue Ivyle mängukaaslane käepärast võtta, sest tüdrukukesel on vaid kaks aastat vanem onu Nixon, ent Beyoncé keeldub väikest poissi tütre lähedalegi laskmast.

Ka ta ise pole poolvenna käekäigu vastu huvi tundnud. Artist oli isa afäärist kuuldes nii marus, et lõpetas Destiny’s Childi aegadest peale tema mänedžerina tegutsenud Matthewga koostöö.

Matthew Knowles (62) pettis abikaasat ja Beyoncé ema Tinat (60) poolteist aastat endise telenäitleja Alexandra Wrightiga (43). Paaril oli Beverly Hillsis isegi ühine pesa.

Kui naine neljandat kuud rase oli, hülgas Matthew ta väitega, et ei suuda enam topeltelu elada, ning keelas oma nime lapse sünnitunnistusele kirjutamast, kuni Alexandra nõudis kohtu kaudu isadustesti, mis kinnitas, et poja eostas tõesti Matthew.

Leppimisest ei saa juttugi olla

Taganemisteed enam polnud, sest kui salasuhe ilmsiks tuli, viis Tina Knowles kolm aastakümmet kestnud abielu lahutamiseks paberid sisse. Pettunud Beyoncé ei tahtnud lähedalseisvate allikate väitel isaga sõnagi vahetada.

Ilmselt oli just Matthew truudusetus põhjus, miks tütar lõpetas temaga üle 20 aasta väldanud töösuhte, ehkki Beyoncé põhjendas sammu lahkarvamustega ja raius pressipöördumises, et eraelus on nende läbisaamine sama lähedane kui varem. Tegelikult olla lauljanna veel aastaid hiljem isa peale nii pahane, et isegi ei kaaluvat oma poolvenda vaatama minemist.

Uudistesait TMZ kirjutab, et poptähte ei pane leebuma seegi, et väike poiss on sügisest peale isa toeta. Detsembriks võlgnes Matthew 24 000 dollarit alimente, nüüdseks on summa kerkinud juba üle 32 000 dollari.

Aasta lõpul seletas muusikamänedžer TMZ-le, et tal oli probleeme paberimajandusega ja rahaülekanded jäid lihtsalt hiljaks. Veebileht väidab siiski, et Alexandra pole talt poja kasvatamiseks juba kuid sentigi saanud. Tuleval reedel ootab Matthewd kohtuskäik.

Praegu elavad ema ja poeg sotsiaalabist ning peavad toime tulema 300 dollariga (umbes 220 euroga) kuus. Söögi ostmiseks on naisel toiduabikaart.

Press on kukkunud Beyoncéd hoolimatuse pärast materdama, sest ajakirja Forbes andmeil pistis ta mullu taskusse 53 miljonit dollarit (umbes 40 miljonit eurot).

Loo muudab veelgi veidramaks Alexandra paari aasta tagune pihtimus, et Matthew palunud tal nende ühine laps Beyoncéle ja Jay Z-le kasvatada anda, et nad saaksid teda oma järeltulijana esitleda. Kummastava mõtte taga olnud ainuisikuliselt Matthew, mitte Beyoncé ise.

Samas on ringelnud jutud, et Beyoncé` tütre tõi ilmale surrogaatema. Laulja käinud ringi proteeskõhuga. Kahtlusi õhutas ka kaader, kus ta Austraalia televisioonis esinedes maha istus ja tema kõht paistis nagu kokkuvolditud õhukott.

Beyoncé sõnul lõi säärase illusiooni seljas olnud kleit. Aasta eest tunnistas ta Oprah’ jutusaates, et sooviks suhted isaga üles soojendada, kuid leppimisest ei saavat siiski juttu olla.

Juunis abiellus Matthew Texases Houstonis endise modelli Gena Charmaine’iga, kuid ei Beyoncé ega tema õde Solange pulmas ei käinud.