ENNE JA NÜÜD: ABBA kunagine liige Björn Ulvaeus poseerib Stockholmis ABBA muuseumis ansambli kunagiste esinemiskostüümide taustal. Riided pidid olema nii ekstravagantsed, et neid tänaval kanda ei saaks. Foto: Reuters
Inimesed
20. veebruar 2014, 07:00

ABBA disainis kostüümid maksusoodustuse saamiseks

Värske raamat paljastab, et ABBA liikmete sädelevad püksid, litritega kombinesoonid ja platvormkingad polnud disainitud üksnes silmapaistmiseks, vaid ka maksusoodustuse saamiseks.

"Minu aus arvamus on, et me nägime neil aastatel välja nagu viimased napakad," tunnistab Björn Ulvaeus uues pildiraamatus "ABBA: The Official Photo Book". "Polnud kedagi teist, kes oleks laval nii jubedalt riides olnud." Ansambli Eurovisioni lauluvõistluse võidu 40. aastapäeva puhul avaldatud teosest selgub, et Rootsi seadused lubasid kostüümide kulu maksudest maha arvestada. Kuid riided pidid olema nii ekstravagantsed, et neid poleks saanud tänaval kanda.

2006. aastal nõudis maksuamet Ulvaeuselt 87 miljonit Rootsi krooni väidetavalt maksmata jäänud maksude ja intresside eest. Kuid muusik kaebas otsuse edasi ja saavutas kohtuvõidu. "Loomulikult olen väga rõõmus, et mulle on kirjalikult teatatud, et olen oma maksude asjus alati õigesti käitunud," ütles ta pärast kohtuvõitu.

ENNE JA NÜÜD: ABBA kunagine liige Björn Ulvaeus poseerib Stockholmis ABBA muuseumis ansambli kunagiste esinemiskostüümide taustal. Riided pidid olema nii ekstravagantsed, et neid tänaval kanda ei saaks.