Foto: Erakogu
Saund
19. veebruar 2014, 20:30

"Pilvede all" algusloo laulja Mari: seda laulu iga nädal kuuldes ei lähe vähemalt sõnad meelest (2)

Sarja "Pilvede all" algusloo "Väike valge vale" laulja Mariliis Jõgeva tunnistab, et ega teda eriti muul moel ei teatagi kui ainult selle teleseriaali muusika järgi. Nüüd on Mari aga taas uue laulu avaldanud, millega plaanib muusikamaastiku vallutada.

"Ma olen täitsa harjunud sellega, et see lugu seal teleseriaalis mängib. Tore on isegi seda jälle ja jälle kuulda, siis ei lähe sõnad meelest ära," muigab Mari, kes vahepeal mitmeks aastaks pildilt kadus. Nimelt sai temast abielunaine ja pisipoisi ema.

"Kuna ma sain lapse ja tahtsin ennast täielikult temale pühendada, et luua lapsele see turvatunne, siis ma otsustasin, et olen kodus seni, kuni ta vähemalt aastaseks saab," selgitab Mari. "Ma pole muusikast kunagi loobunud. Ma tegin lihtsalt pausi ja ma tunnen, et mul on selle ajaga kogunenud ohtralt uut inspiratsiooni."

Lapsega on Mari kodune siiamaani. Küll aga plaanib ta sügisel taas ülikooli naasta, kus on pooleli moestilistika õpingud.

Muusika on Mariga olnud ka koduseinte vahel – nimelt laulab ta pojale tihti. "Stefanile laulan palju, kuna talle meeldib YouTube'st muusikavideoid vaadata ja muusikat kuulata. Enne magamaminekut panen talle telefonist erinevaid laule ja siis ta jääb nendesaatel magama," jutustab Mari, kelle sõnul meeldivad pojale eelkõige eesti muusika.

Hendrik Sal-Saller: meil ei olnud Mariga pikki plaane

Enne lapsepuhkusele minekut tegi Mari koostööd Hendrik Sal-Salleriga, uus lugu "Käed klaveril" on aga valminud koostöös võrdlemisi tundmatu lauluautoriga – Maria Soikoneniga.

""Käed klaveril" on natuke teistsugune lugu, kui mul varem on olnud, aga ma usun, et hea vaheldus. See lugu on räägib muusikutevahelisest armastusest ja sellest, et alati pole tähtis ainult välimus," pajatab lauljatar. Ta lisab, et koostöö sujub hästi, sest Maria Soikonenil on lahedad ideed ja ta mõtlevat sarnaselt lauljatariga.

2010. aastal kinnitas Hendrik Sal-Saller aga Õhtulehele, et koostöö Mariliisiga on läinud väga positiivselt ja nende plaanid on suured.

"Meie eesmärk ei ole põrutada meediasfääridesse ja sealt kolinal alla kukkuda. Me edeneme vaikselt ja usun, et tegemist on ühe hea leiuga," ütles Sal-Saller resoluutselt, et Mariliisis on kõva potentsiaal Eesti muusikaturul läbi lüüa.

Hetkel jätab Mari otsad lahtiseks, kui räägib tulevasest koostööst Sal-Salleriga. "Ma teen asju järjest. Praegu tegin selle loo, varsti tuleb kindlasti veel. Eks siis saate jälle kuulda," lubab ta.

Sal-Saller ise aga tunnistab, et Mari teeb nüüd muusikat kellegi teisega. "Meil oli kokkulepitud aeg koostööks ja see aeg sai läbi. Meil ei olnudki pikki plaane," selgitab Hendrik Sal-Saller, kelle sõnul on võimalik, et üks pooleliolev lugu veel ilmub.

Lõpetuseks kinnitab Sal-Saller, et mingit draamat nende koostöö lõppemisest otsida ei maksa.