Foto: Teet Malsroos
Inimesed
19. veebruar 2014, 07:10

Evelin Ilves tõi puhkuselt Balilt kaasa särava jume ja saleda piha (119)

Evelin Ilvese pikk talvepuhkus on läbi. Laitmatu jume, suvine kleidike ja vallatud käeehted – sellises varustuses astus esileedi üle pika aja avalikkuse ette. Ajakirjanikega ta paraku suhelda ei soovinud.

Kella 13st lahutavad napid minutid. Kadrioru kunstimuuseumi uksed avanevad ja sisse astub Evelin Ilves. Ta naeratab. Juba kaugelt on näha, et tema jume on tavapärasest tunduvalt pruunikam.

Pole ka ime – veetis ju Evelin kuus nädalat Aasias. Õhtulehe andmetel oli tema peatuspaigaks maaliline Bali saar. Seal elas ta väidetavalt suurettevõtja Sonny Aswani majas. Eestisse naasis Evelin tõenäoliselt alles mõne päeva eest.

Kirjeldatud sisenemisstseen pärineb eilsest. Kunstimuuseumisse tõttas ta seepärast, et seal oli Kodukirja konkursi "Aasta kodu" parimate autasustamine. Ettevõtmise patroon on just esileedi.

Kohal on ohtralt meediaesindajaid, rohkemgi kui varasematel aastatel. Põhjuseks just Evelin, keda pole ammu kodumaal nähtud. Esileedi on autasustamistseremooniaks valinud roosa särtsaka kleidi.

Pole vaja teravat silma, et märgata ilmset: Evelin on väga heas vormis. Üht rannet kaunistavad eksootilised ehted.

Oma sõnavõtus ütleb Evelin: "Olen aastate jooksul paljusid konkursil osalenud kodusid külastanud ja pean tõdema, et need on muutunud avatumaks ning aina rohkem kasutatakse kirkaid ja heledaid toone. Kodudes särab üha enam päikest. Kui te avate oma südamed ja kodud, siis see inspireerib ka teisi."

Ta lisab, et on maailmas ringi reisides täheldanud: alles kiigates kardinate taha saad aimu teisest kultuurist.

Kui ametlik osa on lõppenud, poseerib Evelin ühes konkursivõitjatega.

"Aasta kodu" peavõidu sai Kädi Kaasikmäe ja Ando Heilmanni Tallinnas asuv korter. Premeeriti ka perekond Randmaade kodu Pärnumaal, mis oli rahvažürii lemmik. Mõlemale võidukodule anti K-rauta poolt üle vastavalt 3200 ja 650 eurot.

Ajakirjanikega Evelin sel korral ei vestlegi. Auhinnavõitjatega lobisetud, on ta ühes saatjaskonnaga üks esimesi lahkujaid.