"NAISTEKAS" TÄHISTAB SAATE LÕPPU PIDUDEGA: Kirsti Timmer on valmis saate lõpetamise puhul maha pidama kõvad peod. Üks neist on 8. märsil Viljandi Q-Clubis, teine 22. märtsil Saaremaal ööklubis Diva.Foto: Erakogu
Inimesed
19. veebruar 2014, 07:00

Kirsti Timmer: "Miks pannakse kinni saade, mida kuulatakse ja mis on võitnud parima raadiosaate auhinna!?" (167)

Raadiojaam Sky Plus suleb Kirsti Timmeri ja Meelis Tõrva juhitava populaarse saate "Naistekas"

"Iga inimene saaks šoki, kui teatatakse, et ta jääb ilma tööst, mida on hingega teinud ja millele andnud endast kõik," ohkab 10 aastat menukat raadiosaadet "Naistekas" juhtinud Kirsti Timmer. Ta ei mõista, miks otsustati see eetrist koristada. Selget ja loogilist põhjust, miks "Naistekas" ei saa jätkuda, pole Timmer kuulnud. Teada on aga see, et viimane saade on eetris 1. märtsil.

"Ma sain meili saate koosoleku kohta. Koosolekul teatas Sky Plusi programmijuht Toomas Puna, et saate tegemine lõpetatakse. Mina ei saanudki mõistlikku vastust, miks," kurdab Kirsti Timmer.

"Kui oleks tõesti olnud mingeid probleeme või madal reiting või poleks saadet suudetud toetajatele välja müüa, siis ma saaks sellest väga hästi aru. Küsimusi tekitab, miks pannakse kinni saade, mis on koos Sky Plusi hommikuprogrammiga üks kuulatavamaid ja võitnud ka parima raadiosaate auhinna?"

Oma sõnul sai Timmer (eilse – N. K.) päeva jooksul kümneid telefonikõnesid, meile ja Facebooki postitusi, kus inimesed küsivad, mis tal viga on ja miks ta ei jätka.

Timmer: meeletult armastan seda tööd

"Mul on meeletult kahju "Naisteka" kuulajaskonnast ja mul on tunne, et olen neid petnud, aga mul ei jää muud üle kui raadio juhtkonna otsust aktsepteerida," selgitab Timmer ja lisab, et ei taha kedagi süüdistada.

"Kui raadiojaama äriplaan on selline, siis ei jää muud üle kui sellega leppida." Ta naerab, et nüüd tekivad talle vähemalt vabad laupäevad.

"Selle saate idee on minu oma ja ma olen seda kümme aastat juhtinud. Ma meeletult armastan seda tööd, kogu minu elu on selle ümber käinud. Kümme aastat olen laupäeviti eetris olnud ja ühendanud tööelu peretegemistega, puhkusereisid olen planeerinud vastavalt sellele, et saan kõige kauem eemal olla ühe laupäeva järjest; haige pole tohtinud olla, sest iga eetrist puudumine kajastub reitingus," valgustab Timmer, mida nõuab populaarse raadiosaate elushoidmine.

Uusi tööplaane ta veel teinud pole

"Sky Plus oli minu koduraadio ja põhitöökoht, mida ma poleks soovinud teise raadiojaama vastu vahetada," ohkab Timmer.

""Naistekas" on puhtalt minu saade ja ma võiksin selle tegemist ükskõik kus mujal jätkata. Kas ka täpselt samas formaadis, ei tea veel."Küsimusele, ehk on ta juba tööpakkumisi saanud, Timmer vastata ei taha.

Kaassaatejuht: reiting oli stabiilselt hea

"Timmeri üllatus oli minu omast muidugi suurem. Ta küsis: miks see kinni pannakse?! Et ta ei saa sellest üldse aru," meenutab "Naisteka" teine saatejuht Meelis Tõrv koosolekut, kus neile raadioprojekti sulgemisest teatati.

"Olime just "Naisteka" sünnipäeva tähistanud ja nüüd siis selline uudis… Ma ei vihastanud, ei rõõmustanud ega kurvastanud, kui sellest kuulsin. Ma ei teadnud alguses kohe, kuidas reageerida," tuli saate lõpetamine üllatusena ka Tõrvale. "Reiting oli stabiilselt hea ning saate esimene tund tõi raadiojaamale hüppeliselt kuulajaid juurde!"

"Naisteka" juhtimine Tõrvale koormaks ei olnud ja ta tegi seda mõnuga.

"Jah, ma ei saanud planeerida pikki nädalavahetusi perega ja sõita näiteks koos Saaremaale või Tartusse, kuid lahendasin asja nii, et sõitsin neile lihtsalt hiljem järele. Vahepeal oli ka vabu nädalavahetusi, nii et kui ma saaksin, jätkaksin ka edaspidi saate tegemist," arutleb Tõrv.

Küsimusele, kas "Naisteka" kinnipanek võib olla seotud finantsprobleemidega, vastab ta, et ei tea täpselt, kui palju mingi saate tegemine tööandjale maksma läheb, kuid ilmselt moodustasid "Naisteka" põhikulu saatejuhtide palgad.